Saglik Çalisanlarinin Deprem Sonrasi Karsilastigi Zorluklar Ve Yasadiklari Duygusal Anlar Bir Kitapta Toplandi

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan depremzede veya depremin yakin bölgelerinde yasayan saglik çalisanlarinin mesleki olarak karsilastigi zorluklar ve yasadiklari duygusal anlar bir kitapta toplandi.

Saglik Çalisanlarinin Deprem Sonrasi Karsilastigi Zorluklar Ve Yasadiklari Duygusal Anlar Bir Kitapta Toplandi
Editörlügü, İçel Üniversitesi (MEÜ) Tip Fakültesi’nden Prof. Dr. Oya Ögenler, Prof. Dr. Gülçin Yapici, Doç. Dr. Selda Okuyaz ve Dr. Fatma Bolaç tarafindan yapilan "Olagandisi Durumlarda Saglik: Deprem" isimli kitap, Türkiye’de 6 Subat ve sonrasinda meydana gelen depremlerde saglik hizmeti sunan profesyonellerin karsilastigi zorluklara odaklaniyor.

Çevrim içi yayinlanarak okuyucusu ile bulusan 457 sayfalik kitapta, dünyada ve Türkiye’de tarih boyunca agir kayiplara neden olan depremlerin olusturdugu sorunlar, yasal düzenlemeler, sivil toplum kuruluslarinin rolleri ve egitim üzerindeki etkileri; deprem sonrasinda meydana gelen ve sagligi olumsuz etkileyen durumlar ve çözüm önerileri, depremzede olan ve depremin yakin bölgelerinde yasayan saglik çalisanlarinin mesleki olarak karsilastigi zorluklar ve yasadiklari duygusal anlari içeren yazilar yer aliyor.

Kitapta, yazarlar, sadece saglik hizmeti sunarken yasadiklari mesleki zorluklari anlatmakla kalmayip; ayni zamanda depremin ardindan içinde bulunduklari ruhsal, bedensel ve sosyal yasantilarina dikkat çekmeyi, ekip ruhu ve özveriyle çalisan saglik profesyonellerinin yasadiklari atmosferin hissedilmesini, olagandisi durumlarda saglik hizmetlerinin planlanmasi ve sunulmasinda görev alan tüm çalisanlarin yasadiklari sorunlar ve çözümler konularinda katki saglamayi amaçliyorlar.
Kaynak: İHA