Izmir'de AK Parti'li 4 Belediye CHP'ye Geçti

31 Mart Yerel Seçimleri’nin sonuçlarina göre, Izmir’de AK Parti’li Bayindir, Bergama, Kinik ve Kiraz belediyeleri, CHP’ye geçti.

Izmir'de AK Parti'li 4 Belediye CHP'ye Geçti
31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri’nin sonuçlarina göre Türkiye’de seçmenler tercihlerini yapti. Izmirli vatandaslar da 5 yil boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçti. Seçimlerden elde edilen sonuçlara göre ise 2019 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’nin kazandigi 4 ilçe, 2024 seçimlerinde CHP’ye geçti.

Bayindir ilçesinde AK Partili mevcut Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Adayi olan Ugur Demirezen, CHP’li Davut Sakarsu’ya karsi maglubiyet aldi. Cumhur Ittifaki Adayi Sadik Dogruer karsisinda CHP’nin adayi Tanju Çelik oylarin büyük bölümünü alarak Bergama’da CHP’li belediye dönemini baslatacak. Yine 5 yil boyunca AK Partili Belediye tarafindan yönetilen Kinik Belediyesinde ise CHP’nin kadin Belediye Baskan Adayi Sema Bodur, rakibi AK Partili Sami Mollaahmet’i yenerek Kinik’in ilk kadin belediye baskani oldu. Kiraz’da mevcut Belediye Baskani Saliha Özçinar Kutlu ise CHP’li rakibi Nasuh Coskun’a kaybetti ve ilçe CHPli belediyeye geçti.
Kaynak: İHA