Bursa Büyüksehir'de Yüzde 47,60 Ile Bozbey, 6 Ilçede CHP, 9 Ilçede AK Parti, 2 Ilçede IYI Parti Ipi Gögüsledi

31 Mart yerel seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Bursa Büyüksehir Belediye Baskan adayi Mustafa Bozbey yüzde 47.60 oy oraniyla seçildi. 6 ilçe CHP, 9 ilçe AK Parti, 2 ilçede ise IYI Parti ipi gögüsledi.

Bursa Büyüksehir'de Yüzde 47,60 Ile Bozbey, 6 Ilçede CHP, 9 Ilçede AK Parti, 2 Ilçede IYI Parti Ipi Gögüsledi
CHP Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Bozbey, resmi olmayan sonuçlara göre 47.60 oy oraniyla baskanligi kazandi. AK Parti’ni mevcut baskani Alinur Aktas ise 38.35 oy alarak ikinci sirada yer aldi. Yeniden Refah Partisi’nin adayi Sedat Yalçin, 4.93, IYI Parti adayi Selçuk Türkoglu yüzde 2.27 oy alarak dördüncü sirada yer buldu.

Türkiye genelinde 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye baskani ve 50 bin 336 muhtarin belirlenecegi seçim için toplam 206 binden fazla sandik kuruldu. Kayitli 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulundugu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullandi.

Bursa’da ise 7 bin 422 sandikta toplam 1 milyon 883 bin 345 kisi oy kullandi. Bu oylarin 1 milyon 806 bin 893’ü geçerli sayildi. Bozbey’e 860 bin 105 oy çikarken, Alinur Aktas, 693 bin 31 oyda kaldi.

Bursa’da AK Parti 9, CHP 6, IYI Parti 2 belediye baskanligi kazandi. Merkez ilçelerden Osmangazi’de CHP’li Erkan Aydin, Yildirim’da AK Parti’li Oktay Yilmaz, Nilüfer’de CHP’li Sadi Özdemir resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde tamamladi. Büyükorhan’da AK Parti’li Kamil Turhan, Gemlik’te CHP’li Sükrü Deviren, Gürsu’da AK Parti’li Mustafa Isik, Harmancik’ta CHP’li Hasim Arikan, Inegöl’de AK Parti’li Alper Taban, Iznik’te AK Parti’li Kagan Mehmet Usta, Karacabey’de IYI Parti’li Fatih Karabati, Keles’te AK Parti’li Ali Dogru, Kestel’de AK Parti’li Ferhat Erol, Mudanya’da CHP’li Deniz Dalgiç, Mustafakemalpasa’da CHP’li Sükrü Erdem, Orhaneli’de AK Parti’li Ali Osman Tayir, Orhangazi’de AK Parti’li Bekir Aydin, Yenisehir’de IYI Partili Ercan Özel seçimi birinci sirada bitirdi.

Binlerce insan Kent Meydani’na akin etti

Dün gece sandiklarinin tamamina yakini açildiktan sonra Mustafa Bozbey ve ekibi Kent Meydani’nda binlerce vatandasin katilimi ile kutlama yapti. Seçimde görev alan herkese tesekkür eden Bozbey, siyasi propagandalarinda sikça kullandigi ‘Çocuklarin gülümsemesi için’ ifadelerine tekrar yer vererek, “Özellikle bizim kazanmamiz için ve bir degisim için, Bursa’da çocuklarin da gülümsemesini isteyen herkese tesekkür ederim” dedi.



“Haklarini helal etsinler”

Öte yandan mevcut Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da bir basin toplantisi düzenleyerek, “Cumhur Ittifaki’nin adayi olarak bin 60 mahallemizin yariya yakinini ziyaret etmisim ben onu söyleyeyim. 500 küsur mahalleyi ziyaret etmisim. Hepsine dokunmaya çalistik. Eksik kaldiklarimiz olmustur, haklarini helal etsinler. Alnim ak, geride tertemiz bir belediye birakiyorum. 8 tane istirakiyle beraber. Ben hizmetlerimizle, yaptiklarimizla, Bursa’ya en güzel katkilari yaptigimiza yürekten inaniyorum. Ben bu aksamdan itibaren gerçekten, muhtemelen sabah namazi sonrasinda yatacagim. Çok rahat uyuyacagim, ben onu özellikle söylemek istiyorum. Eksiklerimiz muhakkak surette vardir ama bilerek ve isteyerek, yanlis yaptigimiz herhangi bir konu asla olmadi” ifadelerini kullandi.

AK Parti Il Baskani Gürkan’dan elestiri

AK Parti Il Baskani Davut Gürkan da milletin mesajini aldiklarini söyleyerek, “Bundan sonraki çalismalarimizda o minvalde zaten devam edecegiz. Ama bizim elestirdigimiz bir sey vardir. Daha seçimin sonuçlari açiklanmadan, yalan ve iftira siyasetiyle sahada söylemler gelistirilmesi kimseye yakismaz. Önce bu makamlara gelenlerin veya gelme niyetinde olanlar, önce iftira ve yalan siyasetinden vazgeçecekler. Daha sonuçlar açiklanmadan, olmamis seyleri oldu gibi gösterip, kurumlarimizi zan altinda birakmak, bir kere adabi muaseret kurallarimiza uymaz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA