Helikopter Ambulans Genç Hasta Için Havalandi

Nazilli Devlet Hastanesi acil servisine bilinç kaybi, kusma, bas agrisi ve uyku hali sikayetleriyle getirilen 27 yasindaki J.M., ambulans helikopterle Izmir Sehir Hastanesi’ne nakledildi.

Helikopter Ambulans Genç Hasta Için Havalandi
Aydin’in Nazilli ilçesinde bilinç kaybi sikayetiyle Nazilli Devlet Hastanesi’ne gelen 27 yasindaki J.M., beyin kanamasi teshisiyle acil ameliyata alindi. Basarili geçen ameliyatin ardindan genç hastanin ileri tani ve tedavisi için Aydin Il Saglik Müdürlügü tarafindan ambulans ucak talep edildi. Saglik Bakanligi tarafindan gönderilen ambulans uçak ile J.M., Izmir Sehir Hastanesine sevk edildi.

Konu ile ilgili Aydin Il Saglik Müdürlügünden yapilan açiklamada "Hastadan beyin tomografisi istenmesi üzerine intraparankimal kanama tanisiyla acil ameliyata alinan hastamiz, basarili bir ameliyat sonrasinda ileri tani ve tedavi amaçli bir baska hastaneye sevk edilmesine karar verilmesi neticesinde, Il Saglik Müdürlügümüz Koordinasyonunda Il Ambulans Servisi Bashekimligi Komuta Kontrol Merkezince helikopter ambulans talep edildi. Saglik Bakanligimizca Müdürlügümüze helikopter ambulans tahsisi yapilarak, hastamizin hava yoluyla Izmir Sehir Hastanesine sevki saglandi. Hastamiza acil sifalar dileriz" ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA