Gaziantep'te Çocuklara Özel Ramazan Etkinlikleri Düzenleniyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB) tarafindan Ramazan etkinlikleri kapsaminda il ve ilçelerde Hacivat ve Karagöz gölge oyunu gösterileri, Oruç Kusu Masallari etkinlikleri düzenliyor.

Gaziantep'te Çocuklara Özel Ramazan Etkinlikleri Düzenleniyor
Her yil Ramazan ayi ile geleneksellesen etkinlikler, il merkezi ile birlikte ilçelerde de yapiliyor. GBB Kültür ve Turizm Daire Baskanligi tarafindan Ramazan ayinda ilk akla gelenlerinden olan Hacivat ve Karagöz gölge oyunu, ayin ilk haftasinda Oguzeli, Nizip ilçeleri ve merkez ilçelerdeki çocuklarla bulustu.

Çocuklar için düzenlenen Hacivat Karagöz Gölge Oyunu ve Oruç Kusu Masallari Ramazan ayi boyunca her hafta il merkezi ve ilçelerdeki okullarda gösterimde olacak. Okullarda düzenlenen oyun ve masal gösterimlerinin yani sira Hacivat Karagöz Gölge Oyunu, aksamlari iftardan sonra Festivaller Parki Ramazan Sokagi’nda da sahnelenmeye devam edecek.

Ramazan ayinin ilk haftasinda etkinlikler yogun ilgi gördü

Oruç Kusu Masallari etkinliginde Hayali, Meddah Yusuf Duru tarafindan “Oruç Kusu Hüda ve Masal Saati” ile haftanin alti günü boyunca 8 okulda ve Vakif ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Oruç Kusu Masallari ile "Iftar, Imsak Vakti ve Oruç, Canlilara Iyilik, Sevgi ve Saygi, Üç aylar ve Oruç, Ramazan ayi ve Mahya Kültürü, Ramazan ve Tekne Orucu, Kültürümüzde Hacivat Karagöz, Sadaka Tasi, Ramazan Davulcusu ve Maniler" temalarina yer verildi.

Ramazan’in ilk haftasinda düzenlenen bu etkinlige 18 seansta 2 bin 136 çocuk katildi.



Hacivat Karagöz Gölge Oyunu etkinliginde tescilli Karagöz Sanatçisi, Hayalî Ahmet Aksoy, haftanin 6 günü boyunca dokuz okul ile Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde sahne aldi. "Karagöz’ün Yalani, Zenginligi, Rüyasi, Manavi, Sandigi ve Harikalar Sirki, Kayikçi, Berber" oyunlarina ilk haftada 44 seansta 5 bin 283 çocuk katildi.



Bir diger Hacivat Karagöz Gölge Oyunu etkinliginde ise Hayalbaz, Sokak Sanatçisi Ata Taskan haftanin 7 günü boyunca Oguzeli ilçesinde 7, Nizip’te 5 okulda sehir merkezinde ise sanat merkezi ve kütüphanelerde sahne aldi. "Karagöz Is Ariyor, 7.Kita, Mahalle’de Senlik Var" oyunlari ile Ramazan ayinin ilk haftasinda ilçe ve merkezde 45 seansa 6 bin 58 çocuk katildi.

Kaynak: İHA