Bakan Isikhan, Sendika Temsilcileri Ve Sivil Toplum Kuruluslari Ile Bir Araya Geldi

Eskisehir’de sendika temsilcileri ve sivil toplum kuruluslari ile bir araya gelen Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, “Her gün farkli sehirlere gidiyoruz. Üzülerek ifade etmeliyim ki Eskisehir sehircilik ve belediyecilik kulvarinda çok geride kalmis durumda” dedi.

Bakan Isikhan, Sendika Temsilcileri Ve Sivil Toplum Kuruluslari Ile Bir Araya Geldi
Bir dizi programa katilmak için Eskisehir’e gelen Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, sendika temsilcileri ve sivil toplum kuruluslari ile düzenlenen bulusmada açiklamalarda bulundu. Açiklamasinda, 2024 yilinda Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme ile AB (Avrupa Birligi) ülkeleri arasinda en çok büyüyen ülke oldugunu söyleyen Bakan Isikhan, milli gelirin tarihte ilk kez 1 trilyon dolari astigini ifade etti.

Kisi basina milli gelirin de 13 bin 110 dolarla tarihin en yüksek düzeyini gördügünü belirten Bakan Isikhan, Türkiye’nin gücünün büyük ölçüde yerel yönetimlerden geldigine dikkat çekerek, Eskisehir’in sehircilik ve belediyecilik kulvarinda çok geride kaldigini ve bir 5 yili daha kaybedecek lüksü olmadigini dile getirdi.

“Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasinda en çok büyüyen ülke oldu”

Programda konusma yapan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, milli gelir düzeyi hakkinda önemli detaylara deginerek, “Masallah Eskisehir’de büyük bir potansiyel var, Eskisehirlilerde muazzam bir dinamizm var. Bu noktada sizlerin fikirleri ve önerileri bizler için, sehri yönetenler için yol gösterici olmalidir. Bizler devlet millet el ele yürümenin, ülkemizi ve milletimizi birlikte büyütmenin en güzel örneklerinden birisini Eskisehir’de ortaya koyalim istiyoruz. Çalisma hayatindan sosyal güvenlige kadar inisiyatif aldigimiz her konuda her daim sizlerle istisareyi, iletisimi, diyalogu ön planda tutmaya devam edecegiz. Birlik ve beraberlik ruhuyla, basta çalisma hayati olmak üzere Türkiye’yi küresel anlamda hak ettigi konuma tasiyacak her alanda gelistirmeye devam edecegiz. Biliyorsunuz 2023 yilinda Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasinda en çok büyüyen ülke oldu. Dolar bazinda milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon dolari asti. Kisi basina milli gelir de, 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde bu yüzyili emegin, üretimin, çalismanin yüzyili yapacagiz insallah” dedi.



“Eskisehir sehircilik ve belediyecilik kulvarinda çok geride kalmis durumda”

Türkiye’nin gücünün büyük ölçüde yerel yönetimlerden geldigini ve kalkinmanin da yerelden basladigini vurgulayan Bakan Isikhan, “Nebi Hatipoglu vekilimiz Eskisehir ile özdeslesmis, bu sehre emegini ortaya koyan çok kiymetli bir yol arkadasimiz! Eskisehir’in bu kez görevi AK belediyecilik vizyonu ile Nebi vekilimize verecegine inaniyorum. Zira Eskisehir’in bir 5 yili daha kaybedecek lüksü yok. Dün Konya’yi ziyaret etmistim. Her gün farkli sehirlere gidiyoruz. Üzülerek ifade etmeliyim ki Eskisehir sehircilik ve belediyecilik kulvarinda çok geride kalmis durumda. Nebi baskanimizin projeleri Eskisehir için ve Eskisehirliler için çok önemli projeler. Çocuklara, gençlere, kadin ve yaslilar ile engelli vatandaslarimiza yönelik hazirlanan sosyal politika odakli ve istihdami gelistirmeyi amaçlayan bu projeleri çok degerli buluyorum. Ayrica Eskisehir’in sanayisinin ve ekonomisinin dünya ile mücadele edebilecek düzeye gelmesi için yaptigi çalismalari yakindan izliyorum. Artik ezberleri bozup bu durumu sorgulamamiz gerekiyor. Büyük bir potansiyeli bosa harcamayalim. Bu sehre çalisan, üreten, gelistiren yönetimler yakisir. Sizlerin de bu noktada gerekeni yapacaginizdan süphemiz yok” seklinde konustu.

Kaynak: İHA