Trafikte Bekleyenler Için Gösteri Yaparak Gündem Olmuslardi Açiklamasi Murat Kurum'a Tam Destek Verdiler

Mega kentin trafigin yogun oldugu noktalarda bir anda ortaya çikarak kimi zaman bale yapan, horon tepen, zeybek oynayan kimi zaman da Micheal Jackson dansi yaparak sürücüleri sasirtan “Istanbul’un Yildizlari” grubu Besiktas’ta basin açiklamasi yapti. Grup açiklamalarinda, "Bu seçimin, Istanbul’un karsi karsiya oldugu sorunlara çözümler getirecek bir dönüm noktasi olduguna inaniyoruz. Istanbul’a iyi gelecegini, bu sehri mutlu edecegini düsündügümüz, bizlere umut veren bir isim var. Bu ismin Murat Kurum olduguna inaniyoruz. Çünkü Murat Kurum’u Istanbul’un yarinlarindaki en önemli tehdit olan depreme hazirlikta bir sans olarak görüyoruz" ifadelerini kullandi.

Trafikte Bekleyenler Için Gösteri Yaparak Gündem Olmuslardi Açiklamasi Murat Kurum'a Tam Destek Verdiler
Mega kentin trafigin yogun oldugu noktalarda bir anda ortaya çikarak kimi zaman bale yapan, horon tepen, zeybek oynayan kimi zaman da Micheal Jackson dansi yaparak sürücüleri sasirtan “Istanbul’un Yildizlari: Bir Mutluluk Hareketi” grubu Besiktas’ta basin açiklamasi yapti.

“Sehrimizin daha yasanilir bir yer olmasini istiyoruz”

Grup adina konusan Emrullah Kavak, “Biz, Istanbul’un Yildizlari olarak, sehrimizin her kösesinde umut ve mutluluk tohumlari ekmek için bir yola çiktik. Istanbul; tarihin, kültürün ve insanligin mozaik gibi iç içe geçtigi, her kösesinde ayri bir güzelligi barindiran essiz bir sehir. Gençler olarak, Istanbul’un tüm bu renklerini çok seviyoruz. Biz, Istanbul’un umudu, sokaklarinin sesi, bugünün parlayan yildizlari olarak bir araya gelmis arkadaslariz. Biz üniversite kantinlerinden sokaklara, tribünlerden eglence yerlerine, sahillerden parklara her an karsilastiginiz gençlerin ta kendisiyiz. Toplumsal degerlerimizden ve farkliliklarimizdan güç alarak her birimiz kendisini Istanbul’un evladi olarak görüyor, Istanbul’a ailemiz gibi bakiyoruz. Bu bakis açisiyla; yola çiktigimiz arkadaslarimizla birlikte, sehrimizde pozitif degisimler olusturmak için çesitli etkinlikler düzenledik. Istanbul’un kaotik trafiginden sikilanlara, sürpriz danslarimiz ve hediyelerimiz ile bir nebze de olsa nefes aldirdik, farkindalik olusturduk. Çocukluk oyunlarimizi meydanlarda doyasiya oynadik, hep birlikte güldük, eglendik ve eglendirdik. Ancak, tüm bu güzellikler içerisinde Istanbul’u yasarken, bu sehrin zorluklarinin da farkindayiz. Bizler Istanbul’un deprem gerçegiyle yüzlesiyor, trafik çilesini her gün çekiyoruz. Bizler için herhangi bir siyasi parti ve düsünce mensubu olmak ya da olmamak; ortak hayallerimizin ve isteklerimizin olmadigi anlamina gelmiyor. Hep birlikte sehrimizin daha yasanilir, daha mutlu, daha yesil ve daha çagdas bir yer olmasini istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünden aldigimiz güç ile sehrimizin gelecegini sekillendirmede kritik bir role sahip oldugumuza inaniyoruz" dedi.



“Herkesten Murat Kurum’a destek vermesini istiyoruz”

31 Mart yerel seçimlerini Istanbul için yeniden bir baslangiç olarak gördüklerini söyleyen Beyza Nur Koca ise, "Bu seçimin, Istanbul’un karsi karsiya oldugu sorunlara çözümler getirecek bir dönüm noktasi olduguna inaniyoruz. Istanbul’un Yildizlari olarak seçimden sonra pisman olmamak için sessiz kalmamaya karar verdik ve simdi sorumluluk duygusuyla harekete geçerek, sesimizi yükseltiyoruz. Istanbul’a iyi gelecegini, bu sehri mutlu edecegini düsündügümüz, bizlere umut veren bir isim var. Bu ismin Murat Kurum olduguna inaniyoruz. Çünkü Murat Kurum’u Istanbul’un yarinlarindaki en önemli tehdit olan depreme hazirlikta bir sans olarak görüyoruz. Son yillarda, ülkemizin dört bir tarafinda yasanan afetlerde gösterdigi mücadele, bu görüsümüzü destekledi. Bizlerle birlikte Istanbul’un temel problemlerine ortak akilla kalici çözümler üretmesini istiyoruz. Istanbul’u, gençlerin mutlulugunu göz ardi etmeden yönetmesini istiyoruz. Istanbul’un Yildizlari olarak, sehrimize olan sevgimizi ve umudumuzu paylasan herkesten Murat Kurum’a destek vermesini istiyoruz. Bizler ufuklari gözleyen, baslari yukarida istikbalin göklerde oldugunu bilen Istanbul’un Yildizlari’yiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA