Manisa'nin Içme Suyunun Yüzde 60'Ini Karsilayan Akpinar'a Siki Takip

Manisa merkezin yüzde 60’inin su ihtiyacini karsilayan Akpinar Içme Suyu Dagitim Tesislerinde online arsenik ve demir cihazi ile anlik parametre analizleri yapilarak teknik personeller tarafindan kontrolleri saglanmaya devam ediyor. Ayrica sistemde aritilarak sebekeye verilen suyun analizleri ve anlik bakiye klor ölçümleri de cihazlarla yapilarak tesisin 7 gün 24 saat takibi saglaniyor.

Manisa'nin Içme Suyunun Yüzde 60'Ini Karsilayan Akpinar'a Siki Takip
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, Manisa merkezin yüzde 60’inin su ihtiyacini karsilayan Akpinar Içme Suyu Dagitim Tesisleri’nde 7 gün 24 saat donanimsal kontrollerini sürdürüyor. Içme Suyu Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan tesiste bulunan online arsenik ve demir cihazi ile anlik parametre analizleri yapilarak kontrolleri saglanmaya devam ediyor. Ayrica sistemde aritilarak sebekeye verilen suyun analizleri ve anlik bakiye klor ölçümleri de cihazlarla yapilarak tesisin takibi saglaniyor. Öte yandan anlik veriler SCADA sisteminden takip edilerek yasanabilecek olumsuzluklar karsi erken önlem aliniyor.

“2 bin metreküp su tesise geri kazandiriliyor”

Tesisin genel isleyisi ile ilgili açiklama yapan MASKI Genel Müdür Yardimcisi Erman Aydinyer, “Akpinar Içme Suyu Dagitim Tesisimiz, Manisa’mizin su ihtiyacinin yüzde 60’ini karsiliyor, yani Manisa’mizin kalbi durumunda bulunuyor. Tesisimizde günlük 70 bin metreküp su aritilarak vatandaslarimiza kaliteli ve saglikli su temini saglaniyor. Aritma esnasinda 24 saatte 2 bin metreküp su disari desarj ediliyor. Bu kayip suyun da yüzde 98’i insa ettigimiz geri kazanim tesisiyle yeniden sebekeye veriliyor” ifadelerini kullandi.

“SCADA sisteminden takip ediliyor”

Akpinar Içme Suyu Dagitim Tesisleri’nde saglikli ve modern sistemlerle 7 gün 24 saat donanimsal kontrollerin sürdügünü ifade eden Aydinyer, “Tesisimizde bulunan online arsenik ve demir cihazi ile anlik parametre analizleri yapilarak teknik personellerimiz tarafindan kontrolleri saglaniyor. Sistemde aritilarak sebekeye verilen suyun da analizi ve anlik bakiye klor ölçümleri online cihazlarla yapilarak takibi saglaniyor. Tesisin anlik verileri ayni zamanda SCADA sisteminden takip ediliyor, yasanabilecek olumsuzluklara karsi erken önlem alinabiliyor” dedi.



“Tesisin klor basarisi yüzde 100”

Il genelinde içme ve kullanma sularinin dezenfeksiyonunun sürekliligini saglamak amaciyla çalismalarini sürdügünü belirten Aydinyer, “Il Saglik Müdürlügü ekipleri tarafindan 18 Mart 2024 tarihine kadar yapilan bakiye klor ölçüm uygunluk oranimizin yüzde 100 oldugu belirlendi. Elde edilen basari kurumumuz tarafindan gerçeklestirilen sürdürülebilir uygulamalar neticesinde gerçeklesmistir. Vatandasimizin kullanimina sunulan içme suyu Insani Tüketim Amaçli Sular Hakkinda Yönetmelik Hükümlerine göre uygundur ve analiz sonuçlari idaremiz teknik personellerince takip edilerek degerlendirilmeye devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA