ERÜ'de 'Toplumda Sosyolojik Gelismeler' Konulu Toplanti Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) de AK Parti Kayseri Milletvekili Ayse Böhürler ve Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’un katilimlari ile “Toplumda Sosyolojik Gelismeler” konulu toplanti düzenlendi.

ERÜ'de 'Toplumda Sosyolojik Gelismeler' Konulu Toplanti Düzenlendi
Senato Salonu’nda düzenlenen toplantiya; ERÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoglu ile ERÜ’de sosyoloji konusunda arastirma yapan ve bu konuda çesitli çalismalar yürüten akademisyenler katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Erciyes Üniversitesi’ne ziyareti nedeniyle Ayse Böhürler’e tesekkür ederek, “Kendisinin gayreti ve enerjisini takdir ediyorum. Biz birçok alanda Sayin Vekilimiz ile birlikte Üniversitemiz ev sahipliginde programlar yapiyoruz. Alaninda duayen isimleri davet ederek, söylesiler gerçeklestiriyoruz. Bugünkü toplantida Sayin Ayse Böhürler’in talebi üzerine sosyal yapidaki degisikliklerin sebeplerinin neler olabilecegini tartismak için bir araya gelmis bulunuyoruz” dedi.

Stratejileri olusturma noktasinda akademi is birligine ihtiyaç oldugunu vurgulayan AK Parti Kayseri Milletvekili Ayse Böhürler de insan, insanin korunmasi, teknolojinin hakimiyeti, bununla birlikte insanin cinsiyet dahil olmak üzere birçok alanda kendisini yeniden yapilandirmasinin saglik teknolojilerinin gelismesiyle daha üst safhaya çikmasi, degerlerin farklilasmasi, deger kavramina atfedilen önemin yitirilmesi, küresel dünyada iletisimin getirdigi bozulmalar gibi çok sayida gözlem ve tespitin ünlü düsünürler üzerine çalisan akademisyenler tarafindan yapildigini söyledi.



Erciyes Üniversitesi’nin özellikle yeni çagin tanimlanmasi konusunda kendilerine veri sunarak katki saglama ve tüm süreçleri degerlendirme noktasinda çok önemli bir yerde durdugunu ifade eden Böhürler, “Çünkü burada kiymetli çalismalar yapiliyor” seklinde konustu.

“Bu yeni çagin içinde ne yapabiliriz ? Bir ortak akil olarak ne üretebiliriz ? Toplum yapimizi daha güçlü nasil ayakta tutabiliriz?” sorularina yanit aranan toplantida Milletvekili Böhürler ve Rektör Prof. Dr. Altun, toplumun sosyal degisimi, bu degisimin yönü ile aileye, çocuga, kadina ve erkege olan etkileri, bu degisimin zararlarinin önüne geçilmesi konularinda, ERÜ’de yürütülen çalismalar hakkinda akademisyenlerle görüs alisverisinde bulundu.
Kaynak: İHA