Baskan Büyükkiliç'tan Su Fiyatlarinda 'Yüzde 30 Indirim' Daha

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, su fiyatlarinda yüzde 30 daha indirim yapildigini açikladi. Baskan Büyükkiliç, Su Medeniyetleri Galerisi Açilis Töreni’nde bir müjde daha vererek, “Suda yüzde 30 indirim yapalim. Hayirli, ugurlu olsun. Daha önce de yüzde 20 yapmistik. Tam yüzde 50 indirim yapmis olduk” dedi.

Baskan Büyükkiliç'tan Su Fiyatlarinda 'Yüzde 30 Indirim' Daha
Gölbasi Meydani’nda bulunan ve geçmisi yüzyillar öncesine dayanan eski bir su sarnicinin, Talas Belediyesi tarafindan Su Medeniyetleri Galerisi’ne dönüstürülerek açilisinin gerçeklestirildigi törene, Baskan Büyükkiliç’in yani sira AK Parti Kayseri Milletvekili Ayse Böhürler, AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ve AK Parti Talas Ilçe Baskani Mustafa Kiraz ile ilçe sakinleri katildi.

Baskan Büyükkiliç törende yaptigi konusmada, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’i her alana dokunan çalismalari ve hizmetlerinden dolayi tebrik ederek, “16 ilçemizle el ele vermek suretiyle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Mehmet Özhaseki bakanimiza da Kayseri’mize olan teveccühünden dolayi tesekkür ediyoruz” dedi.



“Tam Yüzde 50 Indirim Yapmis Olduk”

Açilis töreninde su ile ilgili müjde verecegini ifade eden Büyükkiliç, sunlari söyledi:

“Suda yüzde 30 indirim yapalim. Hayirli, ugurlu olsun. Daha önce de yüzde 20 yapmistik, yüzde 50 indirim oldu. Daha da önce yilbasindaki meclisimizde TEFE-TÜFE oranini sabitledik, oradan fedakârlik yaptik. Kayseri Büyüksehir Belediyesi sag olsun, biz insanlarimizi seviyoruz, sizlere layik olmak için çirpiniyoruz. Belediye sizin belediyeniz, fedakârligi yapma, gayret etme, enflasyonla mücadele etme zamanidir, üzerimize ne düsüyorsa yapacagiz. Tam yüzde 50 indirim yapmis olduk.”

Baskan Büyükkiliç, Kayseri Büyüksehir’in yatirim ve hizmet lideri olduguna vurgu yaparak, “Kayseri’mizin suyu Erciyes’imizden 200 metre derinlikten çikiyor, enerji boyutu bütçemizin 4’te 1’ine tekabül ediyor. GES projeleri yatirimlari yapiyoruz. Kayseri’de altyapida en güçlü belediyelerden birisiyiz. Sizlere temiz su iletmekle kalmiyor, ayni zamanda kanal çalismalarinin yaninda yagmur suyu ile gerekli çalismalarimizi yapiyor, yatirimdan yatirima, hizmetten hizmete kosuyoruz. Kayseri Büyüksehir Belediyesi, 30 büyüksehir içerisinde yatirima en çok pay ayiran sehir olarak ilk sirada. Su fiyatlarinda da artik ilk 3’e girebiliriz. Önemli olan insana yatirim yapmaktir” diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Persembe günü Kayseri’ye gelecegini hatirlatan Büyükkiliç, “Persembe günü, Kayseri’mizin sevgiyle, muhabbetle karsiladigi Genel Baskanimiz, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, saat 12.30’da Kayseri’mize tesrif ediyor, bulusmak üzere diyor, sevgiler, saygilar sunuyorum” ifadelerini kullandi.

Milletvekili Böhürler ise suyun önemine isaret ederken, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ise 900 metreküplük mekânda 1000 metrekarelik bir alanda Su Medeniyetleri Galerisi olarak hizmet verecek su sarnicini kesif ve projelendirme süreçlerini anlatarak, “Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimizin da hocasi olan Celalettin Karakiliç hoca bize dedi ki ‘burada bir sarniç’ var. Biz de meraklandik, sarnicin içerisinde su yoktu ama 900 metreküplük bir sarnici kesfetmis olmanin müthis bir heyecani yasadik” dedi.

Kaynak: İHA