GTO Baskanlari Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yilini Kutladi

Gaziantep Ticaret Odasi (GTO) Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Yildirim ve Meclis Baskani M. Hilmi Teymur, “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu Yil Dönümü ve Sehitleri Anma Günü” münasebetiyle yazili bir mesaj yayimladi.

GTO Baskanlari Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yilini Kutladi
GTO Baskanlari; inancin, adanmisligin ve azmin sonucu imkânsiz görülenin gerçek kilindigi Çanakkale Deniz Zaferi’nin ve kahraman atalarimizin gelecek nesillere en iyi sekilde aktarilmasi gerektigini ifade etti.

Çanakkale’de verilen destansi mücadelenin Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisindeyken basaracaklarinin siniri olmadiginin en net örneklerinden biri olduguna dikkat çeken GTO Baskanlari söyle devam etti:

“Kahraman atalarimiz tüm zorluklarin üstesinden gelerek, tüm dünyanin karsisinda dimdik durarak birlik ve beraberlik içerisinde bu zaferi elde etmistir. Çanakkale Deniz Zaferi; kadin-erkek, genç-yasli demeden sehadet bilinciyle yurdun dört bir yanindan gelen vatan evlatlarinin ‘Çanakkale geçilmez!’ haykirisiyla kazanilmistir. Kahraman ecdadimiz; Çanakkale Bogazi’nin derin sularinda, Conkbayiri’nda, Alçitepe’de, Kilitbahir’de, Anafartalar’da verdigi mücadeleyle bugünkü yasadigimiz topraklari bize vatan kilacak Kurtulus’un da mimari olmus, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlerine isik tutmustur. Hiç süphesiz Çanakkale Deniz Zaferi göstermistir ki tükendi denilen Türk milleti her ne olursa olsun tarihin akisini degistirecek kudret ve iradeye sahiptir. Bizlere düsen en önemli sorumluluk ise onurla, gururla bahsettigimiz sanli tarihimizi evlatlarimiza en dogru sekilde nakletmek ve yüzyillar boyu bu essiz destanlari yasatmak. Bu vesile ile Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yil dönümü ve Sehitleri Anma Günü’nü coskuyla kutluyor, ebedî Baskomutanimiz, Anafartarlar Kahramani Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaslarini, cennet vatanimizi vatan kilan kahraman Mehmetçiklerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve derin bir saygiyla yâd ediyoruz.”
Kaynak: İHA