GTB Baskanlari 'Çanakkale Zaferi'nin 109. Yil Dönümü Dolayisiyla Mesaj Yayimladi

Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB) Meclis Baskani Ahmet Tiryakioglu ve Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yil dönümü dolayisiyla mesaj yayimladi.

GTB Baskanlari 'Çanakkale Zaferi'nin 109. Yil Dönümü Dolayisiyla Mesaj Yayimladi
Vatan topraklarinin bölünmez bütünlügü ve milletin bagimsizligi ugruna sehadete eren Çanakkale sehitlerini saygi ve rahmetle yad eden GTB Baskanlari, mesajda su ifadelere yer verdi:

" Çanakkale Zaferi, bagimsizlik mücadelemizin ilk kivilciminin ateslendigi, tarihin seyrinin degistigi, asirlar boyu unutulmayacak bir destandir. Sanli tarihimizin onur ve gurur abidelerinden birini olusturan ve binlerce yigit vatan evladimizin caniyla, kaniyla yazilan bu kahramanlik destaninin altinda; yüksek bir irade, sarsilmaz bir inanç ve sonsuz bir vatan aski yatmaktadir. Yasanan türlü yokluklar ve zorluklara ragmen, en zor anlarda dahi hiç bir zaman bagimsizlik umudunu yitirmeyen, ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek güçlü iradesini ortaya koyan sanli ecdadimiz, bu büyük zaferle tarihe önemli bir not düsmüstür. ’Yüregi vatan sevgisiyle atan bir ulusu hiçbir güç maglup edemez.’ Bu büyük ruh ve inanç, milli mücadelenin ilk kivilcimini atesleyerek, Cumhuriyete giden yolumuzu aydinlattigi gibi yeryüzündeki tüm mazlum milletlere de kurtulus yolunda umut kaynagi olmustur. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum’ sözleri yigit ecdadimizin kurtulus mücadelesinin her döneminde bagimsizlik parolasini olusturmustur.

Ulus olarak bizlere düsen en büyük görev, Çanakkale’yi yedi düvele karsi geçilmez kilan aziz sehitlerimizin bizlere biraktigi bu emaneti millet olma suurunu hiçbir zaman yitirmeden gelecege onurla tasimaktir. Tüm bu duygu ve düsüncelerle her tasinin altinda bir yigitlik destaninin yattigi Çanakkale Zaferinin 108’inci yil dönümünü kutluyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, tüm aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyoruz. Ruhlari sad olsun."
Kaynak: İHA