Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'CHP Yine DEM Ile Gizli Sakli Bir Is Birligi Halinde'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, önceki seçimi hatirlatarak, "CHP yine DEM ile gizli sakli bir is birligi halinde. Bunu da milletin gözünden kaçirmak için her gün lügatten yeni bir ittifak buluyorlar. Sözde kent uzlasisi adi altinda sehirleri, ilçeleri, belediye meclislerini paylasiyorlar" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'CHP Yine DEM Ile Gizli Sakli Bir Is Birligi Halinde'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 31 Mart yerel seçim çalismalari çerçevesinde geldigi Konya’da Kiliçarslan Kent Meydani’nda AK Parti Konya Il Baskanligi tarafindan düzenlenen mitingde halka hitap ediyor. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan önceki seçimleri hatirlatarak, "Geçen seçimleri hatirlayin. Birbirlerini yolda görseler selam vermeyecek olanlari bir araya getiren iste bu odaktir. 6’li masayi hatirliyorsunuz degil mi? Bunlar bu. Bugün mahalli idareler seçiminin kendine mahsus özelliklerini kullanarak cepheyi biraz daha gelistirdiler. CHP yine DEM ile gizli sakli bir is birligi halinde. Bunu da milletin gözünden kaçirmak için her gün lügatten yeni bir ittifak buluyorlar. Sözde kent uzlasisi adi altinda sehirleri, ilçeleri, belediye meclislerini paylasiyorlar. Kendi iradesi olmayan DEM yönetimi disaridan aldigi emirlere göre hareket ediyor. En çok oyu aldigi yerde bile sehirleri yönetecek degil örgütün emrinden çikmayacak kukla isimleri aday gösteriyorlar. Yani nereden, Kandil’den. CHP ile yaptigi pazarlikta payina düsen yerlerde ise siyasi tabani olan degil yine isaret edilen isimleri öne sürdüler. Bu 2 partinin kazanmak için kurdugu sinsi oyuna, Cumhur Ittifaki’na ve AK Parti’ye kaybettirmek için katilan baska aktörler de var. Senaryoya asli unsur olarak dahil edilmeyen bu figüranlarin tek görevi Cumhur Ittifaki’nin gücünü zayiflatarak CHP–DEM ittifakinin degirmenine su tasimaktir" dedi.



"Demet demet dolarlari topluyorlar, avrolari topluyorlar ve paylasiyorlar"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "CHP’nin kifayetsiz muhterisleri yillardir laiklik, Atatürkçülük, irtica gibi belirli kavramlarin istismari ile varliklarini sürdürmeyi basarmistir. Simdi ayni anlayisin farkli bir sürümü ile karsi karsiyayiz. Onlar da kendilerince bazi kavramlara siginarak ülkenin ve milletin hayrina hiçbir program ortaya koymadan, hiçbir adim atmadan siyasette tirnak tutturmanin hevesindeler. Ayni yöntemi daha önce partimizden ayrilan birileri de denemisti. Hatirliyorsunuz degil mi? Partimizden ayrilip ondan sonra 6’li masaya ne oldular? Misafir oldular. Simdi ne alemdeler? Su anda parlamentoda bile yerleri yok. Hepsinin de sonu hüsran oldu. Güya Anadolu ayaga kalkacakti, kendileri meclise bile giremediler. Sadece sandikta degil milletin vicdaninda da kaybettiler. Hiç süphesiz bunlarin da akibeti ayni olacak. Çünkü ayni yolda gidiyorlar. Bizim Cumhur Ittifaki ve AK Parti disinda siyaset üretilmesine, siyasi etkinlik gösterilmesine, projeye ortak konulmasina, seçimlerde milletin karsisina çikilip destek istenmesine hiçbir itirazimiz yok, olamaz. Demokrasinin ve hakkaniyetin geregi budur. Sadece memleketin hayrina hiçbir fikir üretemeyen, eylem ortaya koyamayanlarin durumlarina gönlümüz razi gelmiyor. Baska hiçbir hüner göstermeden sirf AK Parti husumeti ile Erdogan husumeti ile ve AK Parti oylarina gözlerini dikerek siyaset yaptiklarini sananlari anlamakta zorlaniyorum. Eskiler selden gelen suya gider derler. Sirtini sadece konjonktüre dayamaktan baska sermayesi olmayanlarin akibeti yeni bir konjonktürle silinip gitmektir. AK Parti iste bu sekilde kuruldugu günden beri girdigi her seçimden birinci çikmayi basardi. Konya, bizim bu davamizin da mücadelemizin de eser ve hizmetlerimizin de maruz kaldigimiz saldirilarinda en yakin sahididir. Soruyorum sizlere, Konya AK Parti’nin döküntüleri ile tek parti fasistlerinin ve terör örgütü uzantilarinin basarisi için çalisanlara itibar eder mi? Hele hele Konya. CHP gibi adi her türlü gizli pazarlikta ve saibeli islerle anilan bir partiyi sinirlarindan içeri sokar mi? Bu ara ne yapiyor? Demet demet dolarlari topluyorlar, avrolari topluyorlar ve paylasiyorlar. Sunlarin haline bak yahu. Bunlara bu ülke teslim edilir mi? 31 Mart’ta kararli miyiz? Gerçek belediyeciligi tercih ediyor muyuz? Bunun için kapi kapi dolasmaya var miyiz" diye konustu.

Kaynak: İHA