Almanya Basbakani Scholz Açiklamasi 'Refah'a Düzenlenecek Saldiri Bölgesel Barisi Çok Zor Hale Getirir'

Almanya Basbakani Olaf Scholz, Ürdün temaslari kapsaminda Kral 2. Abdullah ile görüsmesinin ardindan yaptigi açiklamada, Israil’in Gazze Seridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenleyecegi saldirinin sonucunda yasanacak çok sayida sivil kaybin bölgesel barisin saglanmasini “çok zor” hale getirecegini belirtti.

Almanya Basbakani Scholz Açiklamasi 'Refah'a Düzenlenecek Saldiri Bölgesel Barisi Çok Zor Hale Getirir'
Israil güçlerinin Gazze Seridi’nin güneyinde, sivillerin sigindigi Refah kentine düzenleyecegi operasyona tepkiler sürüyor. Almanya Basbakani Olaf Scholz, bugün Ürdün’ü ziyaret ederek Kral 2. Abdullah ile görüstü. Baskent Amman’da gerçeklestirilen görüsmenin ardindan açiklamalarda bulunan Scholz, Israil’in Gazze Seridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenleyecegi saldirinin sonucunda yasanacak çok sayida sivil kaybin bölgesel barisin saglanmasini “çok zor” hale getirecegini belirtti.

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ile bugün Israil’de görüsecegini söyleyen Scholz, görüsmelerde öne sürecegi konulardan birisinin de bu konu oldugunu ifade etti.

Su anki meselenin bölgede uzun süreli bir ateskese varilmasi oldugunu aktaran Scholz, “Bu bir kara saldirisinin gerçeklesmesini engellememizi saglayacaktir. Durumun oldugundan daha kötüye gitmemesi için her seyi yapmamiz gerektigi çok açik. Gazze’den Refah’a kaçanlarin, orada yürütülen askeri faaliyetler ve operasyonlar nedeniyle dogrudan tehdit altinda olmasi söz konusu olamaz” dedi.

Kaynak: İHA