Kurulustan Kurtulusa Anadolu Medeniyetleri Defilesi Ayakta Alkislandi

Bilecik’te düzenlenen Kurulustan Kurtulusa Anadolu Medeniyetleri Defilesi ayakta alkislandi.

Kurulustan Kurtulusa Anadolu Medeniyetleri Defilesi Ayakta Alkislandi
Bilecik Valiligi ve Bilecik Belediyesi isbirliginde Bilecik Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Kurulustan Kurtulusa Anadolu Medeniyetleri Defilesi düzenlendi.

Anadolu kadinlari Baciyan-i Rum, Hayme Analari, Bala Hatunlari, Halime Hatunlari, Nilüfer Hatunlari ve Cumhuriyetimizin kurulusuna besiklik eden Serife Onbasilari, Kara Fatmalari, Halide Onbasilari, Ilk Türk Kadin Pilotumuz Sabiha Gökçenleri konu alan defile ayakta alkislandi.

Kadinin hayatimizdaki önemini ifade eden mesajlarin verildigi defilede konusma yapan Bilecik Valisi Sefik Aygöl, “Rahmetli Neset Ertas’in ifade ettigi gibi onlar insan biz ise insan ogluyuz. onlar anne, baci, kizlarimiz, onlar her seyimiz" ifadelerini kullandi.

Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Gürses ise yaptigi konusmada anlamli ve güzel bir çalismanin gerçeklestirildigini belirterek programda emegi olan tüm paydaslara tesekkür etti.

Programin sonunda Cumhuriyetimizin ’100. Yili’ vurgusu yapilarak açilan Türk Bayragi ayakta alkislandi. Bilecik Belediye Baskan Vekili Ahmet Gürses ve Bilecik Il Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Bursa Olgunlasma Enstitüsü Müdiresi Nilüfer Karakoç’a hediye takdim edildigi programda ardindan Bursa Olgunlasma Enstitüsü’nün hazirlamis oldugu 100. Yil Sergisi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Renkli ve güzel görüntülerin olustugu defile fotograf çekilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA