Karis Karis Bildigi Sokaklarda Ekmek Parasini Kazaniyordu, Ömrünün Geçtigi Sokaklari Taniyamaz Hale Geldi

Hatay’da çocuklugundan beri seyyar saticilik yapan Bülent Aksoy, taniyamaz hale geldigi enkaz kentin sokaklarinin arasinda hayat mücadelesine devam ediyor.

Karis Karis Bildigi Sokaklarda Ekmek Parasini Kazaniyordu, Ömrünün Geçtigi Sokaklari Taniyamaz Hale Geldi
Kahramanmaras merkezli depremlerde en çok yikima ugrayan Hatay’da, yaklasik 25 bin insan hayatini kaybetmisti. Sehirde yasayan insanlarin bir gecede hayatlari degismis ve kentte yasayan çogu insanin hayatlari olumsuz etkilenmisti. Afetzede vatandaslarin yeniden yasama baslamasi için esnaf, vatandaslar kendilerine tahsis edilen prefabrik is yerlerinde yeni bir yasama baslamislardi. Depreme Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi’nde yakalanan Bülent Aksoy, depremden önce Antakya’nin sokaklarini gezerek seyyar saticilik yapiyordu. Depremde annesi ve babasiyla sag kurtulan 47 yasindaki Aksoy, depremden 3 ay sonra kente gelerek isinin basina geçti. Antakya ilçesi Armutlu Mahallesi’nde taninmaz hale gelen sokaklarda seyyar saticilik yapan Aksoy; hali, havlu, çarsaf ve çorap satarak geçimini saglamaya çalisiyor. Depremde evi yikilan Aksoy, yikilan sehrin sokaklarinda hayat mücadelesine devam ediyor.

"O geceyi hatirlamak istemiyorum"

6 Subat depremlerine uykusunda yakalanan Bülent Aksoy, "6 Subat depremlerinde yatiyorduk. Bir anda sarsintiya uyandik. Disaridan bagiris ve çiglik sesleri geliyordu. Disarda kötü bir hava vardi. Komsulara yardima kostuk. Allah kimseye yasatmasin. O geceyi hatirlamak istemiyorum" dedi.



"Su an gezdigim zaman çogu yeri taniyamiyorum"

Çocuklugundan beri seyyar saticilik yaptigini ifade eden Aksoy, "Antakya’nin sokaklarini gezdigim için seviniyorum. Genelde havlu, hali, çarsaf ve çorap satiyorum. Depremden 3 ay sonra sehrime geri döndüm. Sehrime döner dönmez isimin basina geçtim. Hayata tutunmamiz lazim, sehrimizi birakip gitmeyecegiz. Sehir disinda oldugumuzda kalbimiz buradaydi. Günümü kurtaracak sekilde kazaniyorum. Seyyar oldugum için sehrin sokaklarini kapi kapi gezdigimden dolayi her yeri bilirdim. Su an gezdigim zaman çogu yeri taniyamiyorum. Yikilan bir sehrin sokaklarinda hayat mücadelesine devam ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA