Erdemir, Eregli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Ile Is Birligi Yapiyor

Türkiye’nin en büyük yassi çelik üreticilerinden ve en çok istihdam saglayan kuruluslarindan olan Erdemir, Eregli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile is birligi protokolü imzaladi.

Erdemir, Eregli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Ile Is Birligi Yapiyor


Yassi çelik üreticisi Erdemir, hayata geçirdigi yatirimlar ve olusturdugu istihdamla ülke ve bölge ekonomisi için sürdürülebilir deger üretiyor. Türk sanayisinin ihtiyaçlari dogrultusunda gelecegi planlayan, insan kaynagi ile sürekli gelisen sirket, sektörün ihtiyaç duydugu nitelikli insan kaynaginin yetistirilmesine katki saglamak için Eregli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile bir is birligi protokolü imzaladi.

Sirket ile Eregli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasindaki protokol; Karadeniz Eregli Ilçe Kaymakamliginda 12 Mart tarihinde Karadeniz Eregli Kaymakami Mehmet Yapici ve Erdemir Genel Müdürü Niyazi Askin Peker arasinda imzalandi.

Sirket bu protokol ile teknik egitimde nitelikli insan gücü ve üretim iliskisinin güçlendirilmesini amaçliyor. Protokol kapsaminda, Metalürji Teknolojisi Izabe ve Haddecilik Bölümü öncelikli olacak sekilde, ögrencilerin sektörün ihtiyaç duydugu nitelik, beceri ve donanimlari kazanmalarini saglamak ve akademik basarilarini yükseltmek hedefiyle ögretmen ve ögrenciler için egitimler ve seminerler düzenlenecek. Ayrica, mesleki egitimin niteliginin artirilmasi için okulun atölye ve laboratuvarlarinin yani sira fuar ve yarismalara katilimina da destek verilecek.
Kaynak: İHA