Efeler Ilçe Tarim Ve Orman Müdürlügü'nden Ramazan Ayina Özel Denetim

Efeler Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, Ramazan ayi ile birlikte gida satis yerlerinde denetimlerini siklastirdi. Ilçe genelinde faaliyet gösteren aperatif salonlari ve lokantalar gibi noktalar, aksam saatlerinde artan müsteri yogunlugu nedeniyle denetime tabi tutuluyor.

Efeler Ilçe Tarim Ve Orman Müdürlügü'nden Ramazan Ayina Özel Denetim


Vatandaslarin Ramazan ayinda daha saglikli ve güvenilir gida ürünleri tüketmelerini saglamanin amaç edildigi denetimlerde gida denetim ekipleri hijyen standartlarina uygunlugu, ürünlerin son kullanma tarihleri, saklama sartlarini gözlemleme ve fiyat etiketlerinin dogrulugunu kontrol etme gibi bir dizi kriteri titizlikle degerlendiriyor. Denetimler kapsaminda eksiklik veya uygunsuzluk tespit edilen isletmelere gerekli uyari ve cezai islemler uygulanacak. Vatandaslar da bu süreçte gözlem ve sikayetlerini ilgili birimlere ileterek denetim sürecine katkida bulunabilecekler.

Efeler Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri de, Ramazan ayinin saglikli bir sekilde geçmesi adina yapilan bu denetimlerin önemine vurgu yaparak, halkin sagligina önem veren bir yaklasimla çalismalarina devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA