Bizim Toptan 2022 Yili Faaliyet Raporu Ile LACP'den 3 Ödül Aldi

Bizim Toptan 2022 yili Faaliyet Raporu ile Amerikan Iletisim Profesyonelleri Birligi (LACP) tarafindan düzenlenen uluslararasi “Vizyon Ödülleri”nde 3 ödül birden alarak büyük basari kazandi.

Bizim Toptan 2022 Yili Faaliyet Raporu Ile LACP'den 3 Ödül Aldi
Bizim Toptan, finansal rapor iletisimi alaninda mükemmellik standartlarini belirleyen en saygin kurumlardan olan Amerikan Iletisim Profesyonelleri Birligi (LACP) tarafindan düzenlenen 2022-2023 Vizyon Ödülleri yarismasinda (Vision Awards), 2022 yili Faaliyet Raporu ile 3 ödüle birden layik görüldü.

En itibarli uluslararasi halkla iliskiler platformlarindan ve rapor derecelendirme kuruluslarindan biri olarak kabul edilen Amerika merkezli LACP tarafindan dünyanin dört bir yanindan genis bir katilimci kitlesi ile 2002 yilindan itibaren düzenlenen Vizyon Ödülleri Yarismasi’na bu sene 20’den fazla ülkeden binin üzerinde rapor katildi.

Yarismada Bizim Toptan, perakende sektörü raporlari arasinda hem “yillik faaliyet raporu” hem de “dijital/online rapor” kategorilerinde sektörün en iyisi seçilerek, en yüksek basari seviyesi olan “Platin Ödül”ün sahibi oldu. Bizim Toptan’in “Bizim Hikayemiz” raporu, yarismadaki tüm sirketleri geride birakarak, “Most Engaging Report Worldwide - Dünya Çapinda En Ilgi Çekici Rapor” ödülünü aldi. Ilk izlenim, rapor kapagi, hissedarlara mektup, rapor anlatimi, rapor finansallari, net mesaj ve bilgi erisimi kriterleri dikkate alinarak yapilan degerlendirmelerde, Bizim Toptan, jüriden 8 basligin 7’sinden tam puan alarak 100 üzerinden 99 puan ile dünyanin en iyi 100 raporu siralamasinda 24. sirada yer aldi.

“Basarili geçirdigimiz 2022 yilini Faaliyet Raporumuz ile aldigimiz uluslararasi ödülle taçlandirdik”

Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balci, 2022 yili Faaliyet Raporuyla ödül kazanmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getirerek sözlerini söyle sürdürdü: “Halka açik bir sirket olarak, yatirimci iliskileri alaninda her zaman seffaf iletisimi ve dünyanin iyi uygulamalarini takip eden yönetimi benimsedik. Iyi bir performans gösterdigimiz 2022 yilina ait Faaliyet Raporumuz ile çok prestijli uluslararasi bir kurulustan önemli ödüller kazanarak basarimizi taçlandirmis olmaktan gurur duyuyorum. Yaptigimiz yatirimlar, her geçen gün gelistirdigimiz is modelimiz ve büyüyen ekibimizle ülkemiz ekonomisine katki saglamaya devam ediyoruz. Bu faaliyetlerimizi anlattigimiz raporumuzun kazandigi ödüllerle de isimizi ne kadar profesyonel ve kaliteli sekilde yaptigimizi bir kez daha gösterdik. Basarida emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima ve paydaslarimiza tesekkür ediyorum.”

“Klasik rapor formatinin disina çikmak istedik; Dünya Çapinda En Ilgi Çekici Rapor ödülü bunu basarili sekilde uyguladigimizi gösteriyor”

Bizim Toptan Yatirimci Iliskileri Kidemli Müdürü Isil Bük, yatirimci iliskilerinin en kritik raporlamalarindan olan faaliyet raporunda, 2022 yili için farkli bir konsept denediklerini belirterek sunlari söyledi:

“Magaza çalisani olmak emek gerektiren, özverili bir is. Bizim Toptan magazalarimizda gün çok erken saatlerde basliyor ve geç saatlere kadar sürüyor. Biz de rapor konseptimize “Bizim Hikayemiz” ismini vererek magazalarimizin bir gününü hikayelestirdik. Sirketin Üst Yönetim ekibi olarak magaza çalisanlarimizin formalarini giyerek çekimlerde rol aldik. Konseptteki amaçlarimizdan biri de Bizim Toptan’in önemli bir degeri olan sirket kültürünü rapora yansitmakti. Dijitallesmeye verdigimiz önemi rapor içindeki bölümlere QR kod ile ekledigimiz ilgili videolarla yansittik. Sirket çalisanlarinin sicak, is birlikçi, kenetlenmis kültürünü de üst yönetim olarak fotograflarda ve çekimlerin sahne arkasi görüntülerinden olusan videomuzda yansitmaya çalistik. Öncelikle tüm saha ve merkez çalisanlarimiza, sonra da bu farkli konseptte yer alarak destek veren üst yönetim ekibimize ve birlikte çalistigimiz reklam ajansimiza tesekkürlerimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA