Baskan Bakkalcioglu Yeni Üreyil Dernegi Üyeleri Ile Bir Araya Geldi

Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, Yeni Üreyil Dernegi’ni ziyaret ederek dernek üyeleri ile bir araya geldi.

Baskan Bakkalcioglu Yeni Üreyil Dernegi Üyeleri Ile Bir Araya Geldi
Bozüyük Belediye Baskani ve CHP Belediye Baskan Adayi Mehmet Talat Bakkalcioglu beraberindeki CHP Ilçe Baskani Ismail Akçasoy, yeni dönem belediye meclis ve il genel meclis üyesi adaylari ile birlikte Yeni Üreyil Dernegi’ni ziyaret etti. Baskan Bakkalcioglu ve beraberindekiler dernek binasi önünde mesaleler yakilarak sevgi gösterileri ile karsilandi. Dernek baskani Adnan Ay ve Yenidogan Mahalle Muhtari Kari Inci’nin de yer aldigi ziyarette dernek üyelerine hitaben bir konusma yapan Baskan Bakkalcioglu 5 yillik görev süresi boyunca yaptigi ve yapamadiklari ile yeni dönemde yapmak istedigi projelerini anlatti. Baskan Bakkalcioglu konusmasinda ilk olarak belediye çalisanlari ile çok uygun ekonomik kosullarda gerçeklestirdigi Saraycik Kavsagi düzenlemesini hatirlatti. Ardindan göreve geldiklerinde tren yolunun altindan geçen yaya alt geçidinin oradan otogara dogru yapacaklari bir köprü ile bu köprünün hem Saraycik Caddesi’nin yollarina katki saglayacak hem de sanayi tarafina katli saglayacak TCDD üst geçidini yapacaklarini belirtti.

Bozüyük’e akciger olacak Bozpark’i göreve gelir gelmez istimlaklarini yaparak 322 dönüm alan üzerinde yapacagini söyledi.

“Eski küçük sanayiyi sehrin disina çikaracagim. Kentin disinda bir bölgede 100-200 dönüm bir alanda Yeni Küçük Sanayi Çarsisi ve Ticaret Merkezi yapacagiz.” diyen Baskan Bakkalcioglu, “Yaptigimiz tramvayi Yesilkent Köprüsü üzerinden hastaneye ulastiracagiz. Bu birçok insanimiza büyük bir hizmet olacak. Kentin kuzeyini güneyini ayirmadan hizmetlerimizi götürmeye çalisacagiz. Mesela ilk belediye kresini ben açtim. 4 Eylül Mahallesi’nde 200 ailenin çocugu su anda yararlaniyor. Bunu mahallelere de yayacagiz, Yeni Dogan Mahallemize de getirecegiz, burada da bir kresimiz olacak. Çalisan kadinlarimizin çocuklarinin barinacagi bir kresimiz mutlaka olacak. Geçmis dönemde söz verip yaptigim bir de otopark sorunu vardi, kentin merkezinde iki katli bir otopark yaptim. Insallah bunun bütün mahallelere yayilmasini saglayacagiz. Büyük sehirlerdeki gibi bir kent lokantasi da yapmayi düsünüyoruz” dedi.

Baskan Bakkalcioglu son olarak “Ben belediyeyi belediyenin o yilki gelirinin üçte biri 24 milyon borçla aldim. Bu borcu kapattim, devlete, bankalara, sahislara bütün borçlari temizledim. Bütün yaptiklarimi belediyenin kendi kaynaklariyla yaptim. Bir kurus kredi kullanmadim. Kendi imkanlarimizla yaptik, müteahhit sistemini en aza indirdik. Tramvayin yolunu, ray dösemesini, orta istasyonlarinin yapiminin tamamini belediyede kurdugum ekiplerle yaptim. O nedenle belediye imkânlarini kurusu kurusuna harcadigimiz yeri titizlikle takip ederek yaptim. Ben görevimi yaparken çalmadim çaldirmadim, rantçilarla paylasmadim, yemedim yedirtmedim arkadaslar. Simdi sizler tekrar destek verirseniz, insallah sehrimizi daha güzel, hizmetleri daha yaygin hale getirecegiz. Tramvayda oldugu gibi halkimizin her imkândan ucuz yararlanabilecegi, halka hizmet eden bir belediyecilik yapacagiz arkadaslar” diye konustu.

Daha sonra sohbet ortaminda devam eden ziyarette Baskan Bakkalcioglu dernek üyelerinin taleplerini dinleyerek sorularini yanitladi.
Kaynak: İHA