Hocasinin Ameliyatini Yapamadigi Hastayi Sagligina Kavusturdu

Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Prof. Dr. Halil Basel, hocasinin ameliyatini yapamadigi glomus tümörlü hastayi sagligina kavusturdu.

Hocasinin Ameliyatini Yapamadigi Hastayi Sagligina Kavusturdu
Sivas’ta yasayan Aliye Yilmaz (77) isimli vatandas, iki yil önce glomus tümörüne yakalandi. Doktorlarin takip altina alma karari dogrultusunda 3 santim büyüklügünde olan tümör, bir yilda 4,5 santimetre büyüklügüne ulasti. Sivas’taki doktorlarin 4,5 santimetre büyüklüge ulasan tümörü çikaramayacaklarini ve onu ancak Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Prof. Dr. Halil Basel’in çikarabilecegini belirtmeleri üzerine hasta Van’a geldi. Lokman Hekim Van Hastanesinde yapilan basarili ameliyat ile Yilmaz sagligina kavustu.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Basel, “Daha önce takip edilen tümör, bir yilda 3 santimden 4,5 santime çikmis. Sivas’ta benim kidemli hocam var. Birçok seyi ondan ögrendim. Hocamiz bize yollamis. Riskli bir ameliyatti. Akcigerle ilgili sorunu vardi, karbondioksit seviyesi 65 civarindaydi ve narkozu da riskliydi ama hiçbir sorun yasamadik. Ameliyatini yaptik ve yaklasik 5 santimlik tümörü hiçbir komplikasyon gelismeden çikardik. Insallah iki gün sonra taburcu edecegiz” dedi.

Birçok seyi ögrendigi hocasinin hastasini kendisine yönlendirmesinin mutluluk verici bir durum olduguna vurgu yapan Dr. Basel, “Bu durum bizi mutlu ediyor. Çünkü birçok seyi ögrendiginiz insanin; ‘Bu konuda benim talebem benden iyidir’ demesi bizi ziyadesiyle mutlu etti” ifadelerini kullandi.

Hasta Aliye Yilmaz’in oglu Talip Yilmaz da, annesinin glomus tümörü sikayetinden dolayi iki yildir tedavi olmak istedigine dikkat çekerek, “Sivas’taki hocamiz, ‘Van’da benim ögrencim var, ameliyatlarda beni geçti. Yurt disindan da hastalari geliyor’ diye belirtince, biz de çok sevindik. Hocamizla iletisime geçtik. Çok tesekkür ederim, ilgisinden dolayi. Ameliyatimiz da iyi geçti. Annemin kronik hastaliklari da var ama çok sükür sagligina kavustu” diye konustu.

Hasta Aliye Yilmaz ise kendisini çok iyi hissettigini belirterek Dr. Basel’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA