Eyüpsultan'da Geleneksel Kitap Fuari Ramazan Ayinda Kapilarini Açti

Eyüpsultan Belediyesi tarafindan düzenlenen ve Ramazan ayi boyunca kitapseverlerin yazarlarla bir araya gelecegi kitap fuari kapilarini açti.

Eyüpsultan'da Geleneksel Kitap Fuari Ramazan Ayinda Kapilarini Açti
Eyüpsultan Belediyesi her yil oldugu gibi bu yil da vatandaslari birbirinden güzel Ramazan etkinlikleriyle bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda geleneksellesen kitap fuari Zal Mahmut Pasa Külliyesinde açildi. Açilis programina Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken ile birlikte Eyüpsultan Ilçe Kaymakami Ihsan Kara, AK Parti Eyüpsultan Ilçe Baskani Muhammet Vanlioglu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Konusmalarin ve açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan Baskan Deniz Köken, kitap fuarini gezdi.

60’in üzerinden yayinevi stant açti

Ramazan Ayi’ni Eyüpsultan’in manevi atmosferinde geçirmek isteyen vatandaslarin ugrak noktasi olacak olan Kitap Fuari’nda 60’in üzerinde yayinevi bulunuyor. Ramazan ayi boyunca tüm gün açik olan fuarda Türk edebiyatindan dünya klasiklerine, romanlardan siir kitaplarina kadar yüzlerce kitap kitapseverlerle bulusacak.

“Dolu dolu bir Ramazan ayi Eyüpsultan’da bizleri bekliyor”

Baskan Deniz Köken açilis programinda yaptigi konusmada sunlari söyledi: “Kitap isi gönül isidir. Mevlana diyor ki; ‘Bilgi kap meselesidir. Kabiniz ne kadarsa o kadar bilgi alirsiniz. Kabinizi genisletirseniz daha çok alirsiniz’. O yüzden kitaplar, kitap fuarlari bilgi hazinemizi genisletmek için önemlidir. Dolu dolu bir Ramazan Eyüpsultan’da bizleri bekliyor. Hem fuar, hem Zal Mahmut Pasa Külliyesi’nde gerçeklestirecegimiz kültürel etkinlikler hem de Osmanli Park’ta kurdugumuz yöresel etkinliklerin yer alacagi Ramazan Çarsimizla güzel bir Ramazan ayini hep birlikte Eyüpsultan’da geçirecegiz insallah. Ramazan Ayi’nin tüm güzelliklerini yasamak isteyen tüm vatandaslarimizi Eyüpsultan’a bekliyoruz”

“Ramazan’da kitap fuari Eyüpsultan’da bir gelenek oldu”

Kitap Fuari açilmasinin Ramazan’da bir gelenek oldugunu vurgulayan Eyüpsultan Ilçe Kaymakami Ihsan Kara ise konusmasinda, “Eyüpsultan’da da bu is gerçekten düzenli, güzel ve her sene degisen bir sekilde yapiliyor. Yayinevlerine katilimcilara, hayirli olmasini diliyorum. Halkimizin ilgisini istirham ediyorum. Hayirli Ramazanlar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA