Bakan Göktas ABD'deki Türk Vatandaslariyla Bir Araya Geldi

ABD’de Türk vatandaslari ile bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, "Aile Egitim Programini 2012’den beri Türkiye’de uyguluyoruz. Bu programin farkli bir modelini yurt disindaki vatandaslarimiza sunmak için çalismalarimizi baslattik" dedi.

Bakan Göktas ABD'deki Türk Vatandaslariyla Bir Araya Geldi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Birlesmis Milletler (BM) Kadinin Statüsü Komisyonu Toplantilari için geldigi ABD’nin New York kentindeki Türkevi’nde, Türk vatandaslari ile bir araya geldi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamlarini ileterek sözlerine baslayan Göktas, "Bugün burada Anadolu’nun sicakligi, sevgisi ve muhabbeti var ama ayni zamanda gurbet de var" diye konustu.

Kendisinin gurbetin ne anlama geldigini çok iyi bilen kisiler arasinda yer aldigini dile getiren Göktas, "Büyükelçiliklerimizin kapisi vatandaslarimiza sonuna kadar açik, taleplerini net bir sekilde ifade edebiliyor, büyükelçilerimize, baskonsoloslugumuza her aradiginda ulasabiliyor. Sizler zaman zaman yurt disinda gurbette oldugunuzu hissedebilirsiniz ama her zaman sizinle olan bir devletiniz ve arkanizda duran bir ülkeniz var" ifadelerini kullandi. Yurt disindaki vatandaslarin hassasiyetlerini yakindan takip ettiklerini belirten Göktas, söyle konustu:

"Ülkesinden uzakta vatandaslarimizin aile baglari kirginlasabiliyor veya yasadiklari ülkelerde çocuklarini yetistirmede yetkililerle sorunlar yasayabiliyorlar. Bizler de 2015’te aile ataseliklerini kurduk, hizmet vermeye basladik. Bazi Avrupa ülkeleri ile ABD’de de bunu açmayi planliyoruz. Aile ataseliklerimiz vesilesiyle hem ülkemizdeki aile politikalari hem de sosyal devlet olmanin getirdigi bütün hassasiyetleri vatandaslarimizla paylasiyoruz. Ailenin güçlü olmasi, evlatlarimizin temeli saglam bir zeminde büyümesi ve gelecege daha güçlü bir sekilde hazirlanmasi demektir. Bunun için yürüttügümüz faaliyetlerin basinda Aile Egitim Programi gelmektedir. Bu programlari 2012’den beri Türkiye de uyguluyoruz. Bu programin farkli bir modelini yurt disindaki vatandaslarimiza sunmak için çalismalarimizi baslattik."

"Yurt disinda yasayan vatandaslarimizin basarisi Türkiye’yi daha güçlü kiliyor"

Türkiye’ye yönelik yurt disindaki tehditlere karsi o ülkelerdeki vatandaslarin duruslarinin önemine dikkat çeken Göktas, "Burada yasayan vatandaslarimizin kardeslik bagiyla birbirlerine kenetlenmesi ülkemizi daha da güçlü kilacaktir. Birligimiz, Türkiye’ye kasteden her türlü örgüt ve yapilanmaya karsi özgürlügümüzün ve bagimsizligimizin savunucusu olacaktir. Beraberligimiz, ülkemizin bu yapilanmalara karsi hakli davasinda milletimizin sesi olacaktir. Bu anlamda yurt disinda yasayan vatandaslarimiza hizmet veren, destek olan tüm kuruluslarimiza ve okullarimiza sükranlarimi sunuyorum. Yurt disinda yasayan siz kiymetli vatandaslarimizin her alanda ortaya koyacagi basari Türkiye’yi daha güçlü kiliyor. Daha adil bir dünyanin mümkün olduguna olan inancimiz artiyor. Biz de devlet olarak her daim sizin yaninizda olmaya, her türlü destegi vermeye haziriz. Evlatlarimizin gelecegi, ülkemizin gelecegi, milletimizin gelecegi için her türlü fedakarliga haziriz" seklinde konustu.

Türkiye’nin New York Baskonsolosu Reyhan Özgür ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas’i ve beraberindeki heyeti Türkevi’nde agirlamaktan memnuniyet duyduklarini belirtti.

Bakan Göktas’in ABD’deki temaslarinin önemine isaret eden Özgür, ABD’deki Türk diplomatik misyonlari eliyle yürütülen ve kadinlarin gelisimine katki saglayabilecek çalisma ve projelere yönelik de bilgi verdi. Özgür, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin ve diger ilgili kurumlarin bu noktadaki katkilari dolayisiyla yetkililere tesekkür etti.

"Türkevi’nde bu hafta kadinlara yönelik faaliyetlere devam edecek"

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Sedat Önal da Bakan Göktas ile beraberindeki heyetin BM’de katildiklari toplantilarin çok önemli oldugunu belirterek kadinlarin tüm toplumsal alanlarda daha aktif sekilde rol almalarinin önemine vurgu yapti. Önal, Bakan Göktas ile beraberindeki heyeti misafir etmekten memnuniyet duyduklarini ve Göktas’in BM’de Türkiye’nin kadin haklari ve kadinlarin toplumsal rolü ile ilgili görüs ve tezlerini dile getirecek olmasinin çok önemli oldugunu belirtti.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiligi görevine yakin zamanda resmen baslamasi beklenen Önal, Türkevi’nin ABD’deki tüm Türkler için de degerli bir bulusma mekani oldugunu ve adinin ifade ettigi gibi gerçek anlamda bir “Türk evi” oldugunu vurguladi. Önal, Türkevi’nde bu hafta kadinlara yönelik faaliyetlere devam edilecegini de sözlerine ekledi.

Toplantiya ABD’deki Türk vatandaslarinin yani sira TBMM Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu (KEFEK) Baskani ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çigdem Erdogan ile KEFEK Baskanvekili ve AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal da katildi.

Bakan Göktas, toplanti sonrasi New York’ta, First Robotics Competitions’a (FRC) katilarak Türkiye’yi basariyla temsil eden Istanbul Tenzile Erdogan Imam Hatip Lisesi kiz ögrencilerinden olusan robot takimi ile sohbet etti, ögrencilerle fotograf çektirerek, basarilarindan dolayi kutladi.
Kaynak: İHA