Sevgililer Gününde Evlilige Adimi Sahinbey´De Attilar

Sevgililer Günü’nde evlenmek isteyen çiftler günler öncesinden Sahinbey Nikah Müdürlügüne basvuruda bulundu. 14 Subat Sevgililer Günü’nde bazi çiftlerin nikah akdini Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu gerçeklestirdi.

Sevgililer Gününde Evlilige Adimi Sahinbey´De Attilar
Nikahlarini 14 Subat Sevgililer Günü gibi önemli bir tarihte gerçeklestirmek isteyen çiftler sabahin erken saatlerinden itibaren Sahinbey Belediyesi Evlendirme Memurluguna geldi. Nikah Memurluguna basvuru sirasina göre isimleri okunarak çagrilan çiftlerin bir kisminin nikahini Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu kiydi. Sahinbey Belediyesi, Türkiye’de geçtigimiz yil 9 bin 470 çiftin ve yaklasik 19 bin gencin nikahini kiyarak rekor kirmaya devam ediyor.

“Türkiye’nin en çok nikah kiyan belediyesiyiz”

Geçtigimiz yil 19 bin gencin nikahini kiydigini ve evlenen çiftlere çesitli hediyeler verdiklerini söyleyen Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Sahinbey Belediyesi olarak biz Türkiye’de en fazla nikah kiyan belediyeyiz. Geçtigimiz yil 9 bin 470 çiftin ve yaklasik 19 bin gencin nikahini kiydik. Açik ara tüm belediyelerin önündeyiz. Sadece nikah kiymakla kalmiyoruz Sahinbey Belediyesi olarak açtigimiz evlilik okulunda 15 yildan beri gençlerimize evlilik egitimleri veriyoruz. Evliligin dini, saglik, iletisim, hukuki ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda 3 haftalik egitim sonrasi dügün hediyesi olarak Sahinbey Belediyesi olarak çamasir makinesi hediye ediyoruz. Ayrica mali durumu zayif olan, sikinti yasayip ta evlenmek isteyen çiftlerimize de oturma grubu ve bir çift hali hediye ediyoruz. Ayrica evlenen tüm çiftlerimize birer kol saati hediye ediyoruz. Amacimiz evlenmeyen kalmasin, bütün gençlerimize hem maddi yönden destek olmak hem de hiç bilmedigi bir insan ile evlilik hayatini birlestirirken nelere dikkat etmesi gerektigi hususunda onlari bilgilendirerek onlarin hem bu dünyada hem ahirette mutlu olmalarini saglamaya çalisiyoruz. Ben bugün evlenen tüm çiftlerimize iki cihanda mutluluklar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA