Eskisehir'de 9 Hirsizlik Olayi Gerçeklestirdigi Belirlenen 2 Süpheli Jandarmadan Kaçamadi

Eskisehir’de jandarma ekiplerince gerçeklestirilen çalisma çerçevesinde, yaklasik 100 bin TL degerinde ev esyasinin çalindigi 9 hirsizlik olayini gerçeklestirdigi belirlenen 2 süpheli tutuklanirken, çalinan malzemelerin büyük bir kismi ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi.

Eskisehir'de 9 Hirsizlik Olayi Gerçeklestirdigi Belirlenen 2 Süpheli Jandarmadan Kaçamadi
Edinilen bilgiye göre, Tepebasi Ilçesi’nde 28 Ocak 2024 tarihinde meydana gelen ve piyasa degeri yaklasik 100 bin TL olan muhtelif ev esyasinin çalindigi 9 hirsizlik olayiyla ilgili Eskisehir Il Jandarma Komutanligi JASAT (Jandarma Suç Arastirma Timleri) Dedektif Timleri ile Tepebasi Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince çalisma baslatildi. Yürütülen çalismalar sonucu, olaylari gerçeklestirdigi belirlenen 2 süpheli ile olaylarda kullanilan aracin plakasi tespit edildi. Bahsi geçen süphelilerin 06 Subat 2024 tarihinde Tepebasi Ilçesi Asagi Sögütönü Mahallesi’nde 4, Bilecik’in Sögüt Ilçesi’nde ise 5 hirsizlik olayi gerçeklestirdikleri ögrenildi.

Olay faillerinin yakalanmasi ve çalinan malzemelerin ele geçirilmesi amaciyla il merkezinde süphelilere ait ev ve eklentileri ile olaylarda kullanilan araçta, Eskisehir Il Jandarma Komutanligi koordinesinde Eskisehir Il Emniyet Müdürlügü ve Bilecik Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin destegi ile arama yapildi. Gerçeklestirilen arama sonucunda süpheliler yakalanarak gözaltina alinirken, 5 ruhsatsiz tabanca, 1 kurusiki tabanca, 3 av tüfegi, 21 fisek, 4 biçak, 2 gram kubar esrar ile olaylarda çalinan malzemelerin büyük bir kismi ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi. Ayrica aramada ele geçirilen 1 motosiklet, 1 oto yikama makinesi, 1 bilgisayar monitörü, 1 çapa motoru, 1 kamp çadiri, 3 elektrikli semaver, 4 matkap, 2 jel akü, 7 taslama makinesi, 1 motorlu testere, 4 fotograf makinesi, 2 adet otomobil lastigi, tarim, insaat ve hirdavat malzemeleri ile muhtelif ev esyalari çalinti oldugu degerlendirilerek muhafaza altina alindi.

Tepebasi Ilçe Jandarma Komutanligi’nda islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adli makamlara sevk edilen 2 süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA