Fransa'dan Bati Seria'daki Filistinlilere Siddet Uygulayan 28 Yahudi Yerlesimciye Ülkeye Giris Yasagi

Fransa yönetimi, isgal altindaki Bati Seria’da Filistinli sivillere siddet uygulayan 28 yasa disi Yahudi yerlesimciye ülkeye giris yasagi getirdi.

Fransa Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, Bati Seria’daki Filistinlilere siddet uygulayan Yahudi yerlesimcilere yaptirim karari alindigi duyuruldu. Bu çerçevede 28 Yahudi yerlesimcinin Fransa topraklarina girisinin yasaklandigi belirtildi. Yasa disi Yahudi yerlesimcilerin Filistin halkina karsi uyguladigi siddetin son aylarda arttigi vurgulanarak, “Fransa, bu kabul edilemez siddeti sert bir sekilde kiniyor. Defalarca belirttigimiz gibi bu duruma son vermek ve faillerini yargilamak Israil yetkililerinin sorumlulugundadir. Fransa, bu siddet yanlisi yerlesimcilere karsi Avrupa düzeyinde yaptirimlar uygulanmasindan yana. Bu konuda Avrupali ortaklarimizla çalisiyoruz. Sömürgecilik uluslararasi hukuka göre yasa disi ve durdurulmalidir” ifadeleri kullanildi. Israil’in sömürgeciliginin devam etmesi durumunda Israillilerin ve Filistinlilerin yan yana baris ve güvenlik içinde yasayabilmeleri için tek çözüm olan kalici bir Filistin devleti kurulamayacagina dikkat çekildi.

Fransa’nin açiklamasi, Ingiltere’nin Bati Seria’daki Filistinlilere siddet uygulayan 4 Israil vatandasina yönelik yaptirim kararindan 1 gün sonra geldi. ABD yönetimi de Subat ayi baslarinda yerlesim yerlerinde siddet uygulamakla suçladigi Israillilere çesitli yaptirimlar getirmisti.
Kaynak: İHA