Lise Ögrencileri Yaptiklari Roketle Rize'yi Temsil Edecekler

Rize’de lise ögrencileri yaptiklari roket ile beraber TEKNOFEST’ten derece alarak dönmek istiyorlar.

Lise Ögrencileri Yaptiklari Roketle Rize'yi Temsil Edecekler
Rize Gençlik Merkezi Deneyap atölyesinde kurs alan 15 lise ögrencisi TEKNOFEST 2024 için hazirliklarini sürdürüyor. Uçan araba, roket ve elektrikli araba tasarlayan lise ögrencileri geçen yil raporlama nedeniyle elenmisti. Bu yil daha çok hazirlanilarak yarismada finale çikmak için kollari sivadilar. ‘Temren’ adini verdikleri roketlerini hazirlayan ögrenciler son hazirliklari yapmaya basladi.

Bu yil bin 400 metre yükseklige kadar çikabilen roketi finale kadar tasimak isteyen ögrenciler, derece ile Rize’ye dönmek istiyor.

“Finalde Rize’yi temsil etmek, gururlandirmak ve basari elde etmek istiyoruz”

Projeleriyle finale kadar yükselmek istediklerini vurgulayan Serdar Yazici, “Bu sene takimimizi genislettik. 15 tane lise ögrencisi barindiriyor. Bu takimlarin en önemli özelligi ise Rize’de ilk ve tek lise takimlari olmasi. Hem roket ve uçan araba konusunda hem de elektrikli araç noktasinda. Biz ekibimizi siki bir çalisma içerisinde bu yarismalara hazirliyoruz. Okullari tatile girdi ama bizim kampimiz basladi.

Raporlarimizi tamamlamaya çalisacagiz. Gençlik merkezi bünyesinde bu takimlarla beraber takim organizasyonu ne demektir. Biz geçen sene finale bir kala maalesef elendik. Bu yil üzerimizdeki ölü topragi biraktik. Yarim biraktigimiz bir hikayemiz var. Finale çikip rampaya roketimizi koymak. Piste aracimizi çikartmak. Finalde Rize’yi temsil etmek, gururlandirmak ve basari elde etmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Rize adina birinciligi alacagiz”

Yaptiklari projelerle beraber Rize’ye birinciligi getireceklerini ifade eden Abdulkadir Bektas, “Projelerimizde iddialiyiz. Toplamda 3 projemiz var. Uçan araba, roket ve elektrikli araba. Biz 3 projede de iddialiyiz. Simdi de o finallere gidecegiz. Roketimizi rampaya koyacagiz. Geçen sene elektrikli araba ve roket projelerini yaptik ama belli asamalari geçememistik. O asamalari geçip Rize adina birinciligi alacagiz” seklinde konustu.

Her alanda birincilik hedeflediklerini belirten elektrikli araç takim kaptani Cemre Avsar, “TEKNOFEST lise roket, elektrikli araba ve uçan araba yarismalarina hazirlaniyoruz. Gençlik merkezi ve Deneyap bünyesinde 2 yildir çalisiyoruz. Su an çalismamizda heyecan devam ediyor. Yarismalar için hepimiz siki programlardan geçiyoruz. Takimimiz 15 kisilik. 9 ve 12’inci siniflar yer aliyor. Zorlandigimiz çok zaman oldu. Özellikle geçen yil depremler nedeniyle ve tedarik sorunlarimiz oldu. Milli teknoloji hamlesinde bizde bir katki sagliyoruz. Hedefimiz her alanda birinci olmak” dedi.

Kaynak: İHA