Üniversiteli Ögrenciler Yurtlarinin Bahçesine Fidan Dikti

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Muradiye KYK Kiz Ögrenci Yurdu Müdürlügünün talebi dogrultusunda, üniversite ögrencileriyle incir, ceviz ve Trabzon hurmasi fidanlarinin toprakla bulusmasini sagladi. Yurt bahçesinde topragi islemenin keyfine varan gençler, Manisa Büyüksehir Belediyesine ve Yurt Müdürlügüne tesekkür etti.

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Muradiye Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kiz Ögrenci Yurdu is birligiyle örnek bir etkinlige imza atti. Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün öncülügünde Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan çiftçilere dagitimi gerçeklestirilen incir, ceviz ve Trabzon hurmasi fidanlarindan yurt müdürlügünün talebiyle Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi ile Kent Estetigi Dairesi Baskanligi ekipleri, üniversite ögrencileriyle birlikte fidan dikim etkinligi gerçeklestirdi. Fidan dikim etkinligine Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Tarim ve Hayvancilik Sube Müdürü Sadan Aslay, Kent Estetigi Sube Müdürleri Mustafa Sahin, Hakan Gasi, Muradiye Yurt Müdürü Mehtap Sirin, Müdür Yardimcisi Azra Hatun Öztürk ve ögrenciler katildi.

Topragi islemenin keyfine varan gençler, etkinlik nedeniyle Manisa Büyüksehir Belediyesine ve Yurt Müdürlügüne tesekkür etti.

Fidanlarin bakimlarinin da ögrenciler tarafindan yapilacagini belirten Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, “Üniversite ögrencilerimizde tarimla ilgili farkindalik olusturmak ve toprakla temas etmelerine katki saglamak amaciyla yurt müdürlügümüzle isbirliginde fidan dikim etkinligini gerçeklestirdik. Gençlerimizin kendi yetistirdikleri ve bakimlarini yaptiklari fidanlarin büyümesiyle birkaç yil sonra yurt bahçesinde dalindan meyve toplayacaklar ve bu meyveleri tüketecekler. Böyle güzel bir etkinlige imza atmis olmaktan dolayi mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA