Balikesir'in Endemik Bitkileri Sanatla Hayat Buldu

Balikesir’in endemik bitkileri geleneksel tasarimlarla ön plana çikartiliyor.

Balikesir'in Endemik Bitkileri Sanatla Hayat Buldu
AVLU Kongre Merkezindeki fuaye alaninda Balikesir Olgunlasma Enstitüsü kursiyerleri tarafindan hazirlanan ve stantlarda yerini alan el sanatlari, nakis, giyim, taki tasarim ve diger ürünlerin yer aldigi bir sergi düzenlendi.

Balikesir’in kültürel ve dogal degerlerinin görücüye çiktigi sergi ziyaretçiler tarafindan ilgiyle takip edildi.

BAÜN Rektör yardimcisi Prof. Dr. Fatih Satil, ülkemizde önemli dogal kaynaklarindan olan endemik bitkiler hakkinda toplumda farkindalik olusturmak amaciyla birçok çalismalar yapilmaktadir. Balikesir’de de görsel degeri olan bazi endemik bitkilerin Olgunlasma Enstitümüz tarafindan sanatla bulusturulmasini çok degerli bir çalisma olarak görüyorum. Özellikle de son yillarda kesfedilen Ayvalik çemeni gibi endemik bitkimizin güncel bir anlayisla tasarlanarak günlük hayatin çesitli alanlarinda kullanimini saglamak, modern ve güncel ürünler araciligi ile bölgesel tanitima ve turizme katki saglayacaktir” seklinde açiklamalarda bulundu.

Olgunlasma Enstitüsü Müdürü Süreyya Eray yaptigi açiklamada; endemik bitkilerin görselligine etki ve boyut kazandirarak, sanatsal bir yapiya dönüstürmek amaciyla baslattiklari projenin devam ettigini ilerleyen dönemlerde üniversiteyle isbirligi içinde farkli endemik bitkilerin de bu sekilde hayata geçirilecegi müjdesini verdi.

Sergide ayrica Balikesir’in beyaz zambak ve mavi yildiz gibi meshur çiçeklerine ait tasarimlar da izleyicilerin dikkatlerini çekti.
Kaynak: İHA