Milli Egitim Bakani Tekin Açiklamasi 'Genel Bütçeden Aldigimiz Pay Birinci Sirada, En Çok Payi Egitime Ayiriyoruz'

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, "Sayin Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyoruz. Ülkemiz genel bütçenin her daim en büyük payi Milli Egitim’in almasini sagladi. Su an birçok ülkede örnek gösteriyoruz bu anlamda. Genel bütçeden aldigimiz pay birinci sirada, en çok payi egitime ayiriyoruz" dedi.

Milli Egitim Bakani Tekin Açiklamasi 'Genel Bütçeden Aldigimiz Pay Birinci Sirada, En Çok Payi Egitime Ayiriyoruz'
Bagcilar Belediyesi tarafindan Atestugla’da açilan 4 katli kütüphanenin açilisi yapildi. Açilisa Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, davetliler ve arsa tahsisi yapan aile katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programin açilis konusmasini Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir yapti. Özdemir, “Egitim alaninda çok degerli hizmetlerin yapildigini, önemli bir miras oldugunu 2002 yilinin özellikle ifade etmek istiyorum. Hem okullarimizin yenilenmesi hem okullarimizin depreme dayanikli hale gelmesi hem okullarimizin sayisinin artmasi hem de kadromuzun çalismasi için daha büyük yatirimlar yapacagiz. Bu tarafa çalismalarda her zaman en büyük seylerin içerisinde konumundadir” diye konustu.

Daha sonra egitime yapilan yatirimlarla ilgili konusan Bakan Tekin, “Fazla ögretmen sayisini hesaplasak, yüzde 75’i 2002 sonrasina atanmis durumda. Aslinda atilabilecek her türlü adimi attik. 2002 sonrasi Adalet ve Kalkinma Partisi’nde Sayin Cumhurbaskanimizin ana hedefi nesiller insa etmek, gelecek kusaklara saglikli bir nesil birakmak. Bu bizim ana çalisma noktamiz. Bu konuda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Hep beraber bu gelecek kusaklari insa edecegiz. Gelecek nesilleri insa edecegiz. Ülkemize, milletimize vatanimiza, bayragimiza hep beraber sahip çikacak usaklar yetistirecegiz insallah. Bakin okullar yapiyoruz, ögretmenlerin atamasini yapiyoruz. Ama nihayetinde okullarin egitim ögretim payindaki katkisi sinirli. Çocuklarimiz okulu bitirinceye kadar, okulda geçirdikleri saat açisindan zaman geçirdikleri ömrün yaklasik yüzde onu kadar. Geriye kalan kismi anneleriyle babalariyla geçiriyor, sokakta geçiriyor. Dolayisiyla biz sadece okulda geçirdikleri yüzde onluk zamanla bütün egitim ögretimle ilgili faturayi Milli Egitim Bakanligi’nin okullarinin ve ögretmenlerin önüne koyuyoruz. Böyle yapmayalim. Çocuklarimizin geri kalan zamanlarina da egitim ögretim süreçlerini destekleyecek sekilde hep beraber katki verelim” dedi.

Milli Egitim’in genel bütçe içindeki payinin 2002 sonrasinda arttigini belirten Bakan Tekin, “Sayin Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyoruz. Ülkemiz genel bütçenin her daim en büyük payi Milli Egitim’i almasini sagladi. Su an birçok ülkede örnek gösteriyoruz bu anlamda. Genel bütçeden aldigimiz birinci sirada en çok payi egitime ayiriyoruz. Tabi bütün bunlarin anlamli hale gelmesi hep beraber bu sürece destek olmasi da mümkün” seklinde konustu.

Açilis kurdelesini kesen protokol daha sonra kütüphaneyi gezdi. Bakan Tekin ve beraberindekiler kütüphanede çalisan ögrencilerle bir süre sohbet edip, fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA