Kadinlar Pancar Deposu'nda

Besevler ve Konak Mahallesi’ndeki kadinlar, Pancar Deposu’nda düzenlenen fikir paylasimi toplantisinda bir araya geldi. Bulusmada kadinlar önce Pancar Deposu’nda yapilmasini istedikleri çalismalarla ilgili önerilerini sundu, ardindan asçi Gabriel Castellana’nin yaptigi Italyan usulü yemeklerin tadina bakti.

Kadinlar Pancar Deposu'nda
Nilüfer Belediyesi’nin ortak aklin ürünü olarak hayata geçirdigi Pancar Deposu’nda fikir paylasim toplantilari devam ediyor. Bu defa Besevler ve Konak Mahallesi’nde yasayan kadinlar, kültür ve etkilesim mekaninda bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Nejla Aslan’in mekan ile ilgili bilgilendirmesinin ardindan kadinlar, Pancar Deposu’nda yapilmasini istedikleri etkinliklerle ilgili önerilerini siraladi. Katilimci anlayis ile kurulan mekan ile ilgili kadinlar farkli önerilerde bulundu. Bulusmada Pancar Deposu’nda yöresel yemeklerin yapilip ögretilmesi, ev hanimlarinin moral ve motivasyonlarini artirici zumba, pilates gibi sosyal aktiviteler yapilmasi, çocuklar için masal etkinliklerinin düzenlenmesi, el becerisini gelistirebilecek seramik atölyelerinin gerçeklestirilmesi, kitap okuma, dans etkinlikleri, diksiyon ve müzik enstrümanlari ile ilgili çesitli etkinlikler yapilmasi gibi öneriler sunuldu.

Kadinlarla fikir paylasimi yapilirken, Italyan asçi Gabriel Castellana da mutfak kisminda, kadinlarin tadimina sunmak üzere Italyan lezzetleri hazirladi. Pizza, firinda makarna ve parmezanli musakka yapan tecrübeli asçi, yemekleri titizlikle yapti. Castellana’nin ortaya koydugu lezzetler kadinlar tarafindan begenildi.
Kaynak: İHA