Bursa Büyüksehir Belediye Personeline Kapsamli Egitim

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan periyodik olarak düzenlenen hizmet içi egitim faaliyetleri çerçevesinde kurum personeline, resmi yazismadan protokol kurallarina, evrak ayiklama ve arsivleme islemlerinden e-belediye programina kadar birçok konuyu içeren bir egitim verildi.

Bursa Büyüksehir Belediye Personeline Kapsamli Egitim
Bursa Büyüksehir Belediyesi Insan Kaynaklari ve Egitim Dairesi Baskanligina bagli Egitim Sube Müdürlügü tarafindan düzenlenen çalismalar kapsaminda kurum personeline ‘Resmi Yazisma Kurallari, Protokol Bilgisi ve Resmi Makamlarda Protokol Kurallari, Evrak Ayiklama, Imha ve Arsiv Islemleri, Dijital Arsiv, Standart Dosya Plani, Gizlilik ve E-Belediye Programi’ konularinda egitim verildi.

Kurum içi egitmen kadrosundan Fatih Arslan yaptigi sunumunda, Türkçenin tarihi serencamina deginerek “Türkçe, mecazi ifade gücü en yüksek dillerden biridir. Dilimiz bir medeniyet dili oldugu kadar kimligimizin de göstergesidir. Bu anlamda dilimize sahip çikmanin hepimizin görevi oldugunu belirtmek istiyorum” dedi.

Egitmen Arslan, ‘Protokol Bilgisi ve Resmi Makamlarda Protokol Kurallari’ konulu sunumunda ise protokolün tanimi, önde gelim-öncelik hakki, protokolün uygulama alanlari, düzen, nezaket, saygi ve modern adabi muaseret kurallari hakkinda bilgi verdi. Egitim programina katilim saglayan personel, bilgisayar ortaminda resmi yazisma usul ve sartlarini da pratik yapti.

Egitmen Gülümser Adiloglu, ‘Evrak Ayiklama Imha ve Arsiv Islemleri ile Dijital Arsiv’ konularinda katilimcilari bilgilendirirken arsiv islemlerinin çok hassas ve önemli bir konu olduguna, kurumlarin hafizasinin arsiv olduguna degindi. Egitmen Birgül Bilgi ise ‘Standart Dosya Plani ve Gizlilik’ üzerine gerçeklestirdigi sunumunda belge gizliliginde nelere dikkat edilmesi gerektigi konusunda detayli bir anlatim gerçeklestirdi. ‘E-Belediye Uygulamalari Programi’ hakkinda sunum yapan Fuat Yazçayir ise yetki talep, mükellef bilgileri ve evrak olusturma modülleri hakkinda katilimcilari bilgilendirdi. Egitim programi yogun katilim ve yüksek memnuniyet oraniyla gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA