Ankara'nin Baskent Olusunun 100. Yilinda Ankara Belgeseli Çekildi

Ankara’nin baskent olusunun 100’ncü yilinda Ankarali yönetmen, Ankara belgeseli çekti.

Ankara'nin Baskent Olusunun 100. Yilinda Ankara Belgeseli Çekildi
Ankarali yönetmen Alper Kaya tarafindan perdeye aktarilan "Bes Sehir: Ankara" belgeselinin galasi Ankara Resim Heykel Müzesi’nde yapildi. Galaya çok sayida sanat dünyasindan davetli ve sanatsever katildi.

Belgesel, Ahmet Hamdi Tanpinar’in eseri ‘Bes Sehir’ kitabindan uyarlanarak beyaz perdeye aktarildi.

“Kisa zamanda hayata geçirdigimiz ve sonuç aldigimiz bir is oldu”

Yönetmen Alper Kaya belgeseli kisa zamanda hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Kisa zamana hayata geçirdigimiz ve sonuç aldigimiz bir is oldu. Ankara’da bu isleri yapmak bu noktada hem Ankara’ya hem de sektöre sahip çikmak noktasinda bir mücadele var. Bu noktada eserler ortaya koymak istiyoruz. Maalesef bazen karar vericileri ikna edemiyoruz ama ortaya eser koyduktan sonra daha ikna edici oluyor” ifadelerini kullandi.

Ankara’nin çesitli ilçelerinde çekilen belgesel; Beypazari’ndan Ankara Kalesi’ne, Haci Bayrak tepesinden Çubuk ovasina kadar çesitli noktada birçok oyuncu yer aldi. Alper Kaya ile Gökçin Dokumaci’nin yönetmenligini paylastiklari Bes Sehir: Ankara belgeselinde Ahmet Hamdi Tanpinar’i Hüseyin Avni Danyal, Haci Bayram’i Turgay Tanülkü, Aksemseddin’i Mehmet Ali Nuroglu ve Evliya Çelebi’yi Reha Özcan oynadi.
Kaynak: İHA