AK Partili Bergama Belediye Baskani Iddialara Yanit Verdi Açiklamasi 'Itibar Suikasti Baslatildi'

Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, kiz kardesi Hale Kostu Özyesil’in mal varligi iddiasi ilgili açiklamalarda bulundu. Baskan Kostu, kendisine itibar suikasti ve haysiyet cellatligi yapildigini söyleyerek “Bu yapilanlar tamamen sistematik, daha önce de yapilmis FETÖ oyunlaridir. Bu oyunlara alet olan arkasindaki isbirlikçiler bir gün ortaya çikacaktir” dedi.

AK Partili Bergama Belediye Baskani Iddialara Yanit Verdi Açiklamasi 'Itibar Suikasti Baslatildi'


"5 yillik emek 5 günde zayi edilmeye çalisiliyor"

Pazartesi gününden beri yasananlarin kendisini, ailesini ve yakinlarini çok üzdügünü aktaran Kostu, “Olaylari bu duruma getirenler utanacaklar bir gün. Biz hakkimizi koruyacagiz. Sonuna kadar arkasindan gidecegiz. Her dedikodunun bundan sonra üzerine gidilecektir. Bu sadece benim degil Bergama’nin hakkidir. 5 yillik emegi 5 günde zayi etmeye çalistilar. Dedikodu, fitne ve iftirada çare aradilar. Biz onlara pabuç birakmayiz. Sistematik bir kavga baslattilar. Bastan yüzümüze söyleyemediler. Kapali kapi arkasinda yaptilar. Neden meydanlarda karsimiza çikip söylemiyorsunuz? Cesaretleri yok. Yalanci ve iftiracilar. Gerekli davalari açtik. Hakkimi tek tek arayacagim” diye konustu.



“2018’de aldigim evin disinda evim yok”

Kostu kendisi hakkindaki çikan Istanbul ve Almanya’da villa satin aldigi iddialari ile ilgili olarak “Talihsiz olan kardesimden gelen iftiranin karsi cenah tarafindan gazetelere bastirdilar. Yalan ve iftirayi kampanyasi yürütülüyor. Bergama’da oturdugum ev disinda evimin olmasini devletimizin ögrenmesi saniyeler sürer. 2018’de baskanliktan önce aldigim evde oturuyorum, onun disinda baska konutum yok. Baska evim oldugunu iddia edenler ispatlasinlar, hodri meydan diyorum” açiklamasinda bulundu.

“Itibar suikasti ve haysiyet cellatligi karsimiza çikti”

Yasananlari FETÖ oyunu olarak nitelendiren Baskan Kostu, “Yalanlari tek tek ortaya çikaracagiz. Her iftira ailemi çok üzmüstür. Bu yapilanlar tamamen sistematik, daha önce de yapilmis FETÖ oyunlaridir. Bu oyunlara alet olan arkasindaki isbirlikçiler bir gün ortaya çikacaktir. Yaptigimiz hizmetler ile yarisamayanlar, iktidar ve makam hirsinda olanlar bir gün elbet yanilacaklardir ve o gün çok geç olacaktir. O gittikleri yoldan bir an önce dönsünler. Bana bunu yapanlar buna bir gün maruz kalirlar. Allah’tan af dilesinler. Itiraflarini yapsinlar ve gerçekleri söylesinler. Itiraf etmezlerse Pazartesi’den sonra tek tek açiklama yapacagim. Her zaman hesap vermeye hazirim. Kalbiniz kirgin biliyorum. Bizler kimsenin basini öne egecek bir sey yapmadik. Alnimiz ak, basimiz dik. Bu gibi meselelerden dolayi Bergama gündemini mesgul edenlerden sikayetçiyim. Bunlar Bergama’da hizmetlerin büyümesini istemiyor, hazmedemiyorlar” seklinde konustu.



“Cumhurbaskanimizdan hizmet siyasetini ögrendik”

Baskan Kostu, kendisi yerine Kinik Belediye Baskani Sadik Dogruer’in yapilacagi yönünde gelen soruya karsilik ise “Seçim zamani dedikodu artacaktir. Keske hizmet konussaydik. Yarin Cumhurbaskanimiz Izmir’de olacak ve ilçe adaylari açiklanacak. Ne olursa olsun, kim açiklanirsa açiklansin buna saygi duyacagimi ifade ediyorum. Burada ülkemizde hizmet siyasetini Cumhurbaskanimiz Erdogan baslatti ve ondan ögrendiklerimiz ile hizmet ettik. O ahlaki edinmemis olsaydik bu hizmet oraya çikmazdi” ifadelerini kullandi.

“Projeleri vatandas istedi, biz gerçeklestirdik”

Belediyecilik hayati boyunca halkla iç içe oldugunu belirten Kostu, “Halktan kopuk bir belediyecilik olmaz. Sokaga inmemezlik yapmadik. Yaninizda olmaya devam edecegiz. Belediyecilik anlayisi birilerine zor gelebilir. Projeleri 5 yil boyunca sizler istediniz. Biz sadece hayata geçirdik. Hepsini pandemiye ragmen, arkadan çekmelere açilan davalara ragmen bitiriyoruz” dedi.



’Bagimsiz aday ol’ çagrilari yapildi, vatandaslardan helallik istedi

Bazi vatandaslarin ’bagimsiz aday ol’ sözleri üzerine konusan Kostu su ifadelere yer verdi:

"Koltuk davasinda olmadim. Bana görev verin demedim. Bize yakisan budur. Bizler inandigimiz yolda devam edecegiz. Hizmet askimiz devam edecek. Burada gelen herkese tesekkür ederim. Daha güzel seyleri göstermek isterdik. Projelerimizin hepsi hazir. Sandiktan çikan neyse basimizin tacidir. Demokrasiye adanmis bir milletiz. Kendine inanmis bir millet var. Sonuç ne olursa olsun hizmet olsun. Hakkinizi helal edin. Biz devletimize güveniyoruz. Çikan sonuca saygi duyacagiz. Yerel seçimlerin demokratik bir ortamda, kavgasiz geçmesini diliyorum. Demokratik bir ortamda olgunlukla sürsün. Kavga gürültü olmasin.”
Kaynak: İHA