7 Bin Kisinin Magdur Oldugu Site Sakinleri Suç Duyurusunda Bulundu

Bursa’nin en gözde insaat projelerinden biri olan ve yapildigi dönemde birçok ödül alan projenin ortak kullanim alanlarinin kamusal alan olmasi sebebiyle duvarlari yikildi. Site sakinleri park, oyun alani ve bahçenin kamusal alan olmasi sebebiyle hirsizlik ve taciz olaylarinin oldugunu belirtti. Site sakinleri ’nitelikli dolandiricilik’ iddiasiyla Sinpas GYO Bursa Modern sitesi yetkilileri hakkinda suç duyurusunda bulundu.

7 Bin Kisinin Magdur Oldugu Site Sakinleri Suç Duyurusunda Bulundu
Bursa’da bin 466 konutun oldugu ve yaklasik 7 bin kisinin yasadigi Sinpas GYO Bursa Modern sitesinin ortak kullanim alanlarinin kamusal alan oldugunun ortaya çikmasinin ardindan site duvarlari belediye ekiplerince yikildi. Sitenin park, oyun alani ve bahçesinin kamusal alan oldugu ve bu nedenle siteyi çevreleyen duvarlarin bir kisminin yikimi için gelen ekiplere site sakinleri tepki gösterdi. Gelen is makinelerinin önüne geçip üstüne çikarak yikimi engellemeye çalisan vatandaslar yikimi durdurdu. Site yönetimi ve belediye yöneticilerinin istisareleri dogrultusunda yikim ertelense de 10 gün sonra duvarlar yikildi.

Site duvarlarinin yikilmasiyla ortada kaldiklarini belirten Site sakinlerinden Serbülent Seçilmis, "2007 yilindan geçen seneye kadar huzur ve sükunet içerisinde yasanan bir yerdi. Geçen sene belediye mahkeme karari ile duvarlarimizi yikti. Buna sebep olan müteahhit firmanin yapmis oldugu desteksiz anlasmalardi. Sitenin etrafini saran duvarlar içerisinde huzurlu bir sekilde yasarken duvarlarimizin yikilmasiyla ortada kaldik. Bu konuda magduruz ve magduriyetimizi anlatmak üzere müteahhit firma ile 6 ay süren görüsmemiz oldu. Ancak müteahhit firma bu 6 ay içerisinde bizi de oyaladi. Biz buradan evlerimizi alirken lüks marka araçlar ile gezdirdiler. Burada bize ’bir daire sahibi degil yasam alani satiyoruz’ dediler. Geldigimiz noktada burasi bizim için yasam alani olmaktan çikmis durumda. Bize satis yaparken kataloglarda etrafi çevrili ’Bursa’nin en güzel projesi hatta Türkiye’nin ödüllü insaat projesi’ diye sattilar. Biz kendimizi dolandirilmis hissediyoruz" dedi.

Duvarlarinin yikilmasiyla yabancilarin siteye girdigini, hirsizlik ve taciz olaylarinin meydana geldigini iddia eden Nese Günay, "Biz Sinpas Bursa Modern Sitesi sakinleriyiz. Kendimize ait olan bahçenin kamuya ait oldugunu ögrendik. Daha sonra görevliler gelerek bahçe duvarini yikti. Sitemiz açik bir hale geldi. Disaridan yabancilar girmeye basladi.

Hirsizlik, taciz gibi olaylar meydana geldi. Biz bu durumdan dolayi magduruz. Biz dairelerimizi site içerisinde aldik. Yasadigimiz magduriyetin bir an önce düzeltilmesini istiyoruz" dedi.

Adliye önünde toplanan magdurlar site yetkilileri hakkinda suç duyurusunda bulundular.
Kaynak: İHA