Antalya'da Sahilde Cansiz Bedenleri Bulunan 5 Kisinin Ayakkabi Ve Kiyafetlerinin Suriye'de Üretildigi Belirlendi

Antalya Valiligi, son 5 günde sahilde bulunan 6 cesetle ilgili yaptigi açiklamada, “Kiyiya vuran 6 cansiz bedenden birinin bir süre önce kaybolan M.S.E.’ye ait oldugu degerlendirilmektedir. Nihai sonuç adli tip incelemesi sonucu ortaya çikacaktir. Diger 5 cansiz bedene ait ayakkabi ve kiyafetlerin üretim yerinin Suriye oldugu belirlenmistir” ifadelerine yer verildi.

Antalya'da Sahilde Cansiz Bedenleri Bulunan 5 Kisinin Ayakkabi Ve Kiyafetlerinin Suriye'de Üretildigi Belirlendi
Çarsamba günü Antalya’nin Alanya ve Manavgat sahillerinde bir çocuk ve bir yetiskin cesedinin bulunmasinin ardindan dün de Manavgat’ta 2 erkek, Serik’te de dün 1 kadin cesedi bulundu. Antalya’da son bir hafta içinde sahillerde bulunan ceset sayisi bugün bulunan erkek cesedi ile 6’ya ulasti.

Antalya Valiligi’nden olayla ilgili yapilan açiklamada, “Basin yayin organlarinda yer alan ve Antalya kiyilarinda bulunan cansiz bedenlerle ilgili olay yeri inceleme ekiplerince yapilan incelemeler neticesinde kiyiya vuran 6 cansiz bedenden birinin bir süre önce kaybolan M.S.E.’ye ait oldugu degerlendirilmektedir. Nihai sonuç adli tip incelemesi sonucu ortaya çikacaktir. Diger 5 cansiz bedene ait ayakkabi ve kiyafetlerin üretim yerinin Suriye oldugu belirlenmistir. Lübnan’in Ankara Büyükelçiligi tarafindan 11 Aralik 2023 tarihinde Lübnan ile Suriye arasindaki sahil bölgesinden yaklasik 90 kisiyi tasiyan bir teknenin Kibris’a dogru hareket ettigi, saatler sonra tekneyle baglantinin kesildigi ve müteakiben teknenin kayboldugu bildirilmistir” denildi.

"Göçmen grubuna iliskin intikal etmis bir kaza/olay veya kayip bildirimi bulunmamaktadir"

Açiklamanin devaminda su ifadelere yer verildi:

“Son bir haftalik meteorolojik kayitlar incelendiginde hâkim rüzgârin güney ve dalganin güneydogu yönünden geldigi tespit edilmis olup, muhtemel teknenin batmasi sonucunda bahse konu cansiz bedenlerin akinti, rüzgâr ve dalga sebebiyle ilimizin kiyi hatlarina sürüklenebilecegi ihtimali degerlendirilmektedir. 2023-2024 yillarinda Antalya ilinde herhangi bir düzensiz göçmen grubuna iliskin intikal etmis bir kaza/olay veya kayip bildirimi bulunmamaktadir. Denizlerimizde ve kiyilarimizda meydana gelen süpheli ölüm olaylarina iliskin kolluk birimlerimiz ve cumhuriyet savciliklarimizla koordineli bir sekilde çalismalara devam edilmektedir.”
Kaynak: İHA