Afganistan'da Düsen Uçaktaki 4 Kisi Kurtarildi

Afganistan Ulastirma ve Havacilik Bakanligi, ülkenin kuzeyinde düsen uçagin enkazina ulasildigini ve pilot dahil 4 kisinin sag olarak kurtarildigini açikladi.

Afganistan’in kuzeyindeki Badakhshan vilayetinde düsen Falcon 10 tipi uçagin enkazina ulasildi. Afganistan Ulastirma ve Havacilik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, arama-kurtarma ekipleri tarafindan uçagin enkazinin Badakhshan vilayetindeki Kuf Ab ilçesinin Aruz Koh bölgesinde bulundugu belirtilerek, pilot dahil 4 kisinin kazadan sag kurtuldugu aktarildi. Açiklamada, bölgede arama-kurtarma çalismalarinin devam ettigi belirtilerek, uçagin enkazinin bulundugu bölgeye dair görüntü paylasildi. Uçakta oldugu belirtilen diger 2 kisinin ise saglik durumu henüz bilinmiyor.

Uçak Tayland’dan Rusya’ya hasta tasiyordu

Rus basininda yer alan haberlerde, uçagin Tayland’in Pattaya kentindeki Utapao Havalimani’ndan havalandigi belirtilerek, Hindistan ve Özbekistan üzerinden Rusya’nin baskenti Moskova’ya Rus bir hastayi tasidigi aktarildi.

Uçak dün radardan kaybolmustu

Rusya Havacilik Idaresi tarafindan yapilan açiklamada, uçagin dün aksam saatlerinde Afganistan üzerinde radardan kayboldugu duyurulmus, Rusya’ya kayitli uçakta ilk belirlemelere göre 4’ü mürettebat 6 kisinin bulundugu belirtilmisti.
Kaynak: İHA