Sariyer'de Aralarinda Husumet Bulunan Kiracisini Biçaklayan Saniga Tahliye

Sariyer’de ev kirasi konusunda anlasamadigi ve aralarinda ’tahliye davasi’ devam ettigi iddia edilen kiracisini otobüs duraginda bekleyip sol bacagindan biçaklayan sanigin davasina devam edildi. Mahkeme baskaninin "Tahliye edilirsen ne yapacaksin? Müstekiye saldiracak misin?" diye sordugu sanik ‘’Hiçbir sey yapmayacagim" dedi. Sanigin tahliyesine hükmedildi.

Sariyer’de 17 Mayis 2023’de iddiaya göre Kerem Gürgensuyu (40), ev kirasi konusunda anlasamadigi için husumetli oldugu ve babasi ile aralarinda ’tahliye davasi’ devam eden babasinin kiracisi Serkan Kaptan’i (42) otobüs duraginda bekleyerek sol bacagindan biçakladi. Olaya iliskin Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede ise Gürgensuyu’nun ‘silahla kasten yaralama’ suçundan 3 yildan 9 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.

Dosya görevsizlik karari ile Agir Ceza Mahkemesi’ne gönderildi

Davanin açildigi Istanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapilan yargilamada mütalaasini açiklayan Cumhuriyet Savcisi, olayin gerçeklesmesinden hemen önce sanik Gürgensuyu’nun, müsteki Kaptan’in evine geldigini ve yasanan olaylari gerekçe göstererek sanigin eylemlerinin ’kasten öldürmeye tesebbüs’ suçuna dönüsebilecegini ve bu yüzden yargilamanin Agir Ceza Mahkemesi’nce yapilmasi gerektigini talep etti. Mahkeme ise bu talebi kabul ederek görevsizlik karari verdi ve dosya Agir Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

‘’4 yasindaki kizimin hala kapi çaldiginda psikolojisi bozuluyor"

Istanbul Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada ise tutuklu sanik Kerem Gürgensuyu ve müsteki Serkan Kaptan hazir bulundu. Davaya taraflarin avukatlari da katildi.

Durusmada müsteki Kaptan’in esi Melahat Kaptan tanik olarak dinlendi. Kaptan, olay günü 4 yasindaki kiziyla evdeyken kapinin tekmelenmeye baslandigini söyleyerek, ‘’Sanik ‘çik disari Serkan, ben ev sahibinizim, kocan nerede, sizi öldürecegim’ diye bagiriyordu. Kapiyi açmadim, ona asagi inmesini ve cama çikacagimi söyledim çünkü o sirada kizimla evde tektim. Sanik asagi indi, sonra ‘sen kimsin ki kapima geliyorsun’ diye bagirdim. O da ’ben ev sahibinizim, kocan nerede, sizi öldürecegim, çikin evimden’ dedi.

O sirada polis geldi. Polisi aradiktan sonra esimi aradim, daha sonra esim geldi. Polisler giderken bize ‘sikayetçiyseniz ifade verin’ dediler. Daha sonra biz evden çiktik, kapimizin biraz ilerisindeki durakta sanikla karsilastik. Bu arada sanigin yüzünü daha önce hiç görmemistim. Sanik duraktayken üzerimize dogru gelmeye basladi.

Esim kendisine saldirmadi. Esime ‘gitme’ dedim, o sirada yagmur yagiyordu, ben yere düstüm. Esim beni kaldirirken sanik esimi biçaklamaya basladi, sonra da kaçti. Esim hastaneye götürüldü, günlerce yogun bakimda kaldi. Bacaginin kesilme durumu oldu, 3 gün yogun bakimda kaldi. Hepimizin psikolojisi bozuldu, kizim bu olayi hala atlatamadi. 4 yasindaki kizimin hala kapi çaldiginda psikolojisi bozuluyor, her sabah esim ise giderken ‘babama bir sey olacak’ diye agliyor, gitmesini istemiyor’’ seklinde konustu.

‘’Otobüs beklerken saldiriya ugrayan bendim’’

Durusmada savunma yapan sanik Kerem Gürgensuyu, ‘’Bunlarin hepsi yalan, kurgulastirilmis senaryo. Asagidan tamam, sesimi yükseltmis olabilirim ama tanik da bana küfretti. Otobüs beklerken saldiriya ugrayan bendim, müsteki görüp bana saldirdi. Kendini koruyan bendim, ilk saldiran ben degildim, ben kendimi savundum. Tanik, bir hanima yakismayacak küfürler etti, keske onlari da kaydetseydi. Ben orta yolu bulamayacagim anlayinca otobüs duragina gidip otobüs bekledim. 20-25 dakika sonra müsteki gelip bana saldirdi. Tahliyemi talep ediyorum’’ dedi.

‘’Yüzümü döndügüm sirada o 3 biçak darbesini yedim’’

Eve gelene kadar sanigin durakta kendisini bekledigini düsündügünü belirten müsteki Serkan Kaptan, ‘’Esimi kaldirmak için arkami döndüm, yüzümü döndügüm sirada o 3 biçak darbesini yedim. Çok sükür buradayim ama bunun sebebi isinin ehli 2 doktorla karsilasmis olmamdi. Yoksa hafif yaralama oldugu için sapasaglam burada degilim. Karsi taraftan ‘biz üzgünüz’ diye bir sey de almadik, kimsenin üzgün oldugunu düsünmüyorum. Ne telefon ne mesaj aldik’’ ifadelerini kullandi.

Durusmada sanik avukati, müvekkilinin beklerken saldiriya ugradigini, olayin kesinlikle kendini koruma eylemi oldugunu söyleyerek tahliyesini ve beraatini talep etti.

Müsteki avukati Dilara Sevimli ise olayin planlandigini belirterek, ‘’Sanik neden biçakla müvekkilin evine geliyor? O gün müvekkil evinde olmus olsaydi bu hadise evde yasanacakti. Müvekkil ölümden dönmüstür, tutukluluk halinin devamina karar verilsin. Müvekkilin can güvenligi bulunmamaktadir, tahliye oldugunda olacaklardan biz sorumlu degiliz’’ ifadelerini kullandi.

Mahkeme baskani: "Tahliye edilirsen ne yapacaksin? Müstekiye saldiracak misin?’’

Mahkeme baskani ara kararini açiklayacagi sirada sanik Gürgensuyu’na dönerek, ‘’Tahliye edilirsen ne yapacaksin? Müstekiye saldiracak misin?’’ diye sordu. Sanik ise ‘’Hayir efendim, böyle bir sey olmayacak. Hiçbir sey yapmayacagim’’ ifadelerini kullandi.

Tahliyesine karar verildi

Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Kerem Gürgensuyu’nun ‘200 metre mesafeden fazla yaklasmama’ sartiyla tahliye edilmesine karar verdi. Sanik hakkinda ayrica yurt disina çikis yasagi seklinde adli kontrol tedbiri de uygulayan heyet, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA