Muhtarliga Adanmis Ömürler Açiklamasi 35, 30 Ve 25 Yildir Muhtarlik Yapiyorlar

Edirne’de 35 yildir muhtarlik yapan Haluk Inag, 30 yildir muhtarlik yapan Saban Ergit ve 25 yildir muhtarlik yapan Zeki Yasagör, ömürlerini adeta muhtarliga adadi. Hayatlarinin yarisini bu meslekte geçiren muhtarlar, seçildikleri 80’li ve 90’li yillarda islemleri kagit üzerinde yaparken bugün ise dijitallesmeye ayak uydurup bilgisayar kullaniyor.

Muhtarliga Adanmis Ömürler Açiklamasi 35, 30 Ve 25 Yildir Muhtarlik Yapiyorlar
Edirne’de muhtar seçildikten sonra mahallelerinin hem agabeyleri hem de muhtarlari olan bazi kisiler, 35, 30 ve 25 yildir muhtarlik yapiyor. Yillarca her sabah saat 08.00’de muhtarlik binasini açan muhtarlar, teknolojinin getirdigi yenilikleri de ögrenerek islemleri bilgisayar üzerinden gerçeklestiriyor. Meslege seçildikleri 80’li ve 90’li yillarda bilgisayar yerine tüm evraklari kagit üzerinden gerçeklestiren muhtarlar, son yillarda teknolojiye uyum saglayip evrak islemlerini dijital ortamda gerçeklestiriyor.

30 yildir her sabah saat 08.00’de muhtarlik binasini açiyor

Edirne merkez Abdurrahman Mahallesi’nde yasayan 75 yasindaki muhtar Saban Ergit, 6 dönem 30 yildir mahallesine hizmet veriyor. Girdigi her seçimde onlarca rakibini yenerek sandiktan zaferle çikan Ergit, 30 yildir her sabah saat 08.00’de muhtarlik binasina giderek isinin basina geçiyor. 7’nci dönem için aday oldugunu açiklayan Ergit, "Vatandaslar dertlerini bize aktariyor, biz de yetkili kurumlara aktariyoruz" dedi.



35 yillik muhtar yeniden aday

Edirne merkez Babademirtas Mahallesi’nde yasayan 68 yasindaki muhtar Haluk Inag, 7 dönem 35 yildir mahallesine muhtar olarak hizmet veriyor. Yaklasik 7 bin kisinin yasadigi mahallede 35 yildir muhtarlik yapan Inag, mahalledeki vatandaslarin yüzde 95’ini taniyor. 1989 yilindan itibaren girdigi her seçimde onlarca rakibini yenerek sandiktan zaferle çikan Inag, 35 yildir her sabah saat 08.00’de muhtarlik binasina giderek isinin basina geçiyor. 7 dönem 35 yildir mahallesi için çalisan Inag, 8. dönem için 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday oldu.

Mahallenin hem muhtari hem agabeyi

Edirne merkez Barutluk Mahallesi’nde 5 dönem 25 yildir muhtarlik yapan 63 yasindaki Zeki Yasagör, 6’nci dönem için aday oldugunu ifade etti.

Mahallenin hem muhtari hem de agabeyi olan Yasagör, 25 yildir mahallelinin eksik ve sorunlariyla mücadele ediyor. Mahallelinin kendisini sevdigini ve her dönem yeniden muhtar seçtigini söyleyen Yasagör, 25 yildir muhtarlik yapmanin gururunu yasadigini ifade etti.

Kaynak: İHA