Elbistan Belediyesi'nin Et Tanzim Satis Noktasi'nda Etin Kilosu 2024 Yilinda Da Degismedi

Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, "Hem üreticiyi hem vatandasimizi enflasyon karsisinda ezdirmeyecegimize, tekellesme ile magdur etmeyecegimize dair söz vermistik. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecegiz. Etin kilosu 2024’te de 195 lira" diye konustu.

Elbistan Belediyesi'nin Et Tanzim Satis Noktasi'nda Etin Kilosu 2024 Yilinda Da Degismedi
Kahramanmaras’ta Elbistan Belediyesi’nce ‘tarladan sofraya’ mottosuyla açilan Elbistan Belediyesi Tanzim Satis Ofisi’nde gida ürünlerinin fiyatlari bu yil da sabitledi.

Baskan Gürbüz’ün talimati ile baslanilan çalisma çerçevesinde yerel üreticilerle anlasilip aracilar aradan çikarildi.

Tekellesmenin önüne geçmek, üretici ve halkin kazandigi model ile olusturulan Et Tanzim Satis Noktasi’nda ise etin kilogram fiyati 2024 yilinda da degismedi. Tanzim satis noktalarinda etkin etin kilogram fiyati 2024 yilinda da 195 lira olarak devam etti. Baskan Gürbüz, “Elbistan depremin merkez üssü maalesef birçok canimizi kaybettik. Onlarin acilari hala içimizde taze. Bununla beraber çok büyük bir oranda yikim gerçeklesti. Yaklasik yüzde 45 oraninda hem konut hem de is yerlerimizde yikim oldu. Dolayisiyla bir taraftan konut ve is yeri ihtiyaçlarini karsilayabilmek adina çalisiyoruz. Diger taraftan da en temel gida maddelerine ulasabilmek adina üreticiden tüketiciye ulastirabilmek adina tanzim satis ofisleri hazirladik. Vatandaslarimiza üreticinin üretmis oldugu fiyatlardan direkt sunum gerçeklestiriyoruz. Et satislarimiz 195 liradan 2024 yili içerisinde de fiyat artisi yapmadan devam edecek” dedi.

Ürünleri araci olmaksizin vatandaslarin sunumuna açtiklarini ifade eden Baskan Gürbüz, “Bununla beraber diger tahil ürünlerini de tanzim satis ofislerimizde üreticimizden almis olduklari ürünleri direkt vatandaslarimiza iletmis olacak. Bu anlamda bizler yerel idare olarak yapilan tüm ürün ve üretimleri vatandasimiza arada araci olmaksizin tanzim satis ofislerimiz ile kararli ve 2024 yili içinde de devam edecek bu bizim vatandasimiza borcumuz. Elbistan Belediyesi olarak onlarin en temel gida ürünlerine en ekonomik sekilde ulasmalari ile ilgili çabamiz devam edecek” diye konustu.

Ilçede etin kilogram fiyati 400 liralara kadar çikmis, olusturulan model sayesinde birçok markette etin kilosu 180 liraya kadar düsmüstü.
Kaynak: İHA