Depremle Birlikte Aylardir Minaresiz Kalan Camiye, Çelikten 26 Metrelik Minare Yaptirildi

HATAY – Depremin vurdugu Hatay’da yikilan cami minaresinin yerine çelik konstrüksiyon malzemesiyle 26 metre uzunlugunda minare yapildi.

Depremle Birlikte Aylardir Minaresiz Kalan Camiye, Çelikten 26 Metrelik Minare Yaptirildi
Asrin felaketinde Hatay’da çok sayida ibadethane zarar görmüs ve agir yaralar almisti. Bu ibadethanelerden biri de Iskenderun ilçesi Cebike Mahallesi’nde 1950 yillarinda yapilan Cebike Dügünyurdu Mahallesi Camisi oldu. Caminin minaresi depremde agir hasar aldi ve bir süre sonra kontrollü olarak yikildi. Cami cemaati, minaresiz kalan camiye çözümüyse Kasim ayinda çelik konstrüksiyon malzemesiyle 26 metre uzunlugunda minare yaptirmakta buldu.

“Cami cemaatimiz Islam’in siari olan minarenin camimizde olmasini istediler”

Kahramanmaras merkezli depremde çok kötü bir sallantiyla uyandigini ifade eden cami imami Ali Sungur, “Cami minaresine yikilma karari verildi ve yikildi. Cami cemaatimiz Islam’in siari olan minarenin camimizde olmasini istediler. Bu nedenle cemaat ve hayirseverlerin el birligiyle minaremizin çelik konstrüksiyon malzemesiyle yaptirilmasi için siparis verdik. Camilerimizin ve kültürümüzün bir parçasi olan minarelerin, eksiksiz sekilde bütün camilerde olmasini isteriz” dedi.



1960 yilinda yapilan minare, halatla yikildi

Cebike Dügünyurdu Mahalle Camisi’nin 1950 yillarinda yapildigini belirten imam Sungur, “Yikilan minaremiz 1960 yilinda yapilmisti. Valiligin emriyle gelen ekipler, halati minarenin serefe kismina baglayarak kepçe yardimiyla kontrollü sekilde yikti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA