Cografi Isaret Olarak Tescil Edilen Agri Döneri Lezzetiyle Sofralari Süslüyor

Türk Patent ve Marka Kurumunca cografi isaret olarak tescil edilen Agri yaprak döneri, hijyenik ortamlarda el degmeden paketlenerek ülkenin dört bir yanina gönderiliyor.

Cografi Isaret Olarak Tescil Edilen Agri Döneri Lezzetiyle Sofralari Süslüyor
2022 yilinda Türk Patent ve Marka Kurumunca cografi isaret olarak tescil edilen Agri yaprak döneri, Et ve Süt Kurumuna ait kesimhanede son derece kaliteli etlerle hijyenik bir ortamda pisirilerek el degmeden kesildikten sonra seri üretimi yapilip paketlenerek raflardaki yerini aliyor. Günlük 300 kilogram üretim yapilan tesiste paketlenen dönerler Et ve Süt Kurumunun 18 satis magazasina gönderiliyor.

Et ve Süt Kurumuna ait kesimhanede incelemelerde bulunan Agri Valisi Mustafa Koç, "Iftihar kaynagimiz olan Agri’miz tarim ve hayvancilik kenti. Biz bununla gurur duyuyoruz. 2022 yilinda tescil edilmis Agri yaprak döneri üretim tesisini ziyaret ettik. Döner Türkiye’nin birçok yerinde yapiliyor ama Agri’mizin yaprak dönerinin kendisine has bir özelligi var. Yörede üretilen etlerin lezzetiyle güzel bir tat ortaya çikiyor. Et ve Süt Kurumu’muz tescil edildiginden bu yana 4 ton gibi bir üretim gerçeklestirdi. Günde 300 kilogram üretim kapasitesine sahip. Az önce de sahit olduk, tamamen otomatik olarak burada üretiliyor. Su anda sadece Et ve Süt Kurumu’muzun 18 tane satis magazasina gidiyor. Bizim amacimiz endüstriyel olarak üretimini saglayip hem ülke içerisinde hem de yurt disinda taninirligini artirmak" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA