Bursa'da Nefes Kesen Uyusturucu Operasyonu Kamerada...O Kaçti Helikopter Takip Etti

Bursa’nin Inegöl ilçesinde uyusturucu saticilarina yönelik 1000 polisin katildigi safak operasyonunda 49 torbaci gözaltina alindi. Torbacilardan birisi kaçmak isterken helikopterdeki ekipler tarafindan fark edilip takibe alindi. Sokaktaki ekipler onu da kiskivrak yakaladi. Narkotik köpeginin de katildigi kapilarin koçbaslariyla kirildigi operasyonda yüklü miktarda uyusturucu, hassas teraziler, 13 tabanca ve fisekler ele geçirildi. Bursa Emniyet Müdürü Sabit Akin Zaimoglu, "Bu operasyonlari çocuklarimizin gelecegi için yapiyoruz. Basta uyusturucu saticilari olmak üzere Bursa’yi dünyanin en güvenli sehirlerinden biri yapana kadar, çetelere, hirsizlara, suç odaklarina karsi ayni kararlilikla mücadelemiz devam edecek"dedi.

Bursa'da Nefes Kesen Uyusturucu Operasyonu Kamerada...O Kaçti Helikopter Takip Etti
Bursa Emniyet Müdürlügü Narkotik Sube Müdürlügü, yaklasik bir yildir yaptiklari fiziki ve teknik takibin ardindan Cumhuriyet Bassavciligi’ndan alinan izinle Inegöl ilçesinde devasa operasyona start verdi.

Operasyona katilan 1000 polisi Bursa Emniyet Müdürü Sabit Akin Zaimoglu dualarla ugurladi. Zaimoglu, Bursa’yi dünyanin en güvenli sehirlerinden birisi yapacaklarini belirterek, "Narkotik Subemizin uzun süredir hazirligini yapmis oldugumuz çocuklarimizi zehirleyen kanlarini emen, uyusturucu saticilarina yönelik bir operasyon hazirligi içerisindeyiz. Bursa’da son zamanlarda yaptigimiz operasyonlarla suç odaklarindan temizledik, temizlemeye devam edecegiz. Bu operasyonlarimiz ayni kararlilikla hiç durmadan artarak devam edecek. Bu vesileyle uzun süredir hazirligini yaptigimiz bu operasyonu insallah çocuklarimizin mutlu gelecegi için önemli adim olarak düsünüyoruz. Basta uyusturucu saticilarindan tamamen temizleyerek, Bursa’yi dünyanin en güvenli sehirlerinden biri yapana kadar, çetelere, hirsizlara, suç odaklarina karsi ayni kararlilikla mücadelemiz devam edecek. Allah yar ve yardimciniz olsun" dedi.

Daha sonra Inegöl’de farkli adreslerde operasyona start verildi.

Süphelilerin adreslerine safak baskini yapan ekipler, kapilari koçbaslariyla kirdi. 35 ayri adrese giren polis, 49 süpheliyi suç unsurlariyla birlikte yakaladi. Süphelilerin ev ve üzerlerinde yapilan aramalarda ; 1 kilo 193 gram metamfetamin, 1 kilo 940 gram bonzai, 1 kilo 315 gram esrar, 13 kök kenavir, 18 adet sentetik hap, 4 adet terazi ve bir tüfek ile 13 tabanca ele geçirildi.

Nefes kesen operasyon ani kameraya yansirken, polisten kaçan bir süpheli helikopterle tespit edilip yakalandi. Gözaltina alinan 49 süphelinin emniyetteki islemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA