Bin 700 Seçmenli Mahallede 10 Muhtar Adayi Tartisma Konusu Oldu

Gümüshane’de yaklasik bin 700 seçmenli Oltanbey Mahallesi’nde seçime aylar kala 10 muhtar adayinin çikmasi tartisma konusu oldu. Mahallede seçime kadar muhtar aday sayisinda artis beklenirken vatandaslar muhtarligin meslek haline gelmemesi gerektigini savundu.

Bin 700 Seçmenli Mahallede 10 Muhtar Adayi Tartisma Konusu Oldu
Gümüshane’nin merkezinde bulunan ve neredeyse tamaminin kooperatiflerden olustugu Oltanbey Mahallesi’nde seçime aylar kala 10 muhtar adayi çikti. Hazirlanan son listelere göre yaklasik bin 700 seçmenin yer aldigi mahalle 4 cadde ve 7 sokaktan olusurken vatandaslar kent genelindeki mahalle muhtarligi adayliklarinda artis oldugunu söyleyerek, muhtarligin meslek haline gelmemesi gerektigini savundu.

“Muhtar maaslari asgari ücretle yarismamali”

Muhtarlara verilen maasin fazla oldugunu ve bu durumun muhtarliklari meslek haline getirdigini savunan Oltanbey Mahallesi mevcut muhtari ve muhtar adayi Emir Osman Yilmaz, “Oltanbey Mahallesi su anda santiye diyebilecegimiz bir yapiya sahip biz de bununla yillardir mücadele ediyoruz zaten. Mahallemizde ortalama 1700 seçmenimiz var. Ben mevcut muhtar olarak sunu söyleyeyim bence maas yüksek, bunu meslek haline getirmemeliydi devletimiz. Birileri mevcut islerinin zorlugundan yorulmus olacak ki bu yönde bir hamle ile kendilerine maas baglatmaya çalisiyorlar. Bu maas için yapilacak bir is degil. Meslek olmamali. Bir de bizim mahallemizde gecekondu yok, cadde sayimiz az ve hep kooperatiflerden olusmasi insanlar için daha kolay bir muhtarlik düsüncesi doguruyor. Silah deniliyor, muhtarlara silah verilmesi de yanlis bence. Bunun disinda maas diyebiliriz, asgari ücretle yarismamali bence. Belediyeler tarafindan bir ofis tahsis edilmeli ve sadece ofis giderleri karsilanmali diye düsünüyorum” diye konustu.



“Belediyelerin sorumluluk bölgelerinde muhtarliga gerek yok”

Muhtar adaylarinin genelde maas için aday olduklarini söyleyen Zeki Biçakçi, “Genelde maas için bu kadar aday oldugunu düsünüyorum. Belediyelerin kontrolüne olan yerlerde de devlete yük olduklarini düsünüyorum, yöneticilerin buna bir an önce dur demesi lazim. Köylerde muhtarliklar olabilir ama belediyeler zaten hizmetini veriyor. Bu kadar muhtar adayinin birinci sebebi maas yani baska bir neden yok yani, hizmet daha sonra geliyor” dedi.

“Maas alayim, silahi belime takayim düsüncesi yanlis”

Mahallesini güzellestirmek isteyenlerin aday olmasi gerektigini ifade eden Alper Tunga Çakir, “Ben aslinda fazla ya da az olarak görmüyorum. Ben de mahallem için düsünüyorum burada peyzaj düzenlemesi yapalim, nasil faydali olabilirim diye. Bunu düsünen insan sayisi fazlaysa bence bu iyi bir sey ama sirf ben de maas alayim ben de silahi belime takayim seklinde düsünen fazlaysa bu tabi ki çok kötü bir sey” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA