Amasya Üniversitesi'nden Sinavlara Çalisan Ögrencilere Çay-Simit

Amasya Üniversitesi, kütüphanede geç saatlere kadar final sinavlarina çalisan ögrencilere yönelik çay, simit ve çorba ikrami uygulamasi baslatti.

Amasya Üniversitesi'nden Sinavlara Çalisan Ögrencilere Çay-Simit
Soguk günlerde kütüphanenin sicak ortaminda ders çalisanlara motivasyon destegi için üniversitenin sosyal medya hesabindan duyuru yapildi. Yemekhaneye gelen ögrencilere çay, simit ve peynir ikram edildi.

Final sinavlarina hazirlandiklarini belirten sinif ögretmenligi 4. sinif ögrencisi Aybüke Kurt, “Evde çok çalisilmiyor. Kütüphanenin ortami çok hosumuza gidiyor. Her türlü kitap, bilgisayar, internet destegi var” dedi.

Ögrencilerin ailelerinin gönderdigi harçliklarini kontrollü harcamalari gerektigi için sinav haftasi boyunca çay, simit, peynir ve çorbalarin ücretsiz dagitilmasindan memnun olan Kurt, “Ögrencilerine deger verdigi, düsünüldügümüzü hissettirdigi ve bogazimizin sicak bir çay geçmesini sagladigi için rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi hocamiza tesekkür ediyorum” diye konustu.



Ögrenciden rektöre ilahi düeti çagrisi

Ingilizce ögretmenligi 2. sinif ögrencisi Murat Civanöz ise “Arkadaslarimizla sicak ortamda çay, simit, peynir yedik. Ögrencilerinin halinden anlayan rektör hocamiza çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



Kütüphane soguk günlerde sokak kedilerine de açik

Amasya Üniversitesi Hüseyin Hüsameddin Yasar Kütüphanesi, ögrencilerin yani sira sokak hayvanlarina da kapilarini açik tutuyor. Sokak kedileri ders çalisan ögrencilerle ayni koltugu paylasiyor.
Kaynak: İHA