Yeni Yönetimin Ömrü 24 Saat Sürdü

Denizli’nin Buldan ilçesinde Pazar günü yapilan genel kurulda göreve seçilen Demokrat Parti (DP) ilçe yönetimi, 24 saat sonra görevden alindi.

Yeni Yönetimin Ömrü 24 Saat Sürdü


DP Buldan ilçe kongresi, Pazar günü yapildi. Ilçe kongresine mevcut baskan DP Buldan Ilçe Baskani Ali Riza Karatosun, tek liste ile katildi.

Ilçe Baskani Karatosun, kullanilan tüm oylari alarak güven tazeledi. DP Buldan Ilçe Teskilati seçimin üzerinden 24 saat geçtikten sonra DP Il Baskani Yildiray Akinci ve yönetim kurulu üyeleri tarafindan görevden alindi. DP Buldan ilçe teskilati, en hizli görevden alinan teskilat oldu.

DP Buldan Ilçe Baskani Ali Riza Karatosun’un ilçedeki baska bir siyasi partiye yakinlik gösterdigini bu yüzden de il yönetimi olarak görevden aldiklarini anlatan DP Il Baskani Yildiray Akinci, “DP Il Delegesi olarak listede yer alan önceki dönem Buldan Ilçe Belediye Baskani, 31 Mart yerel seçiminde de partimizden Buldan Belediye Baskan Adayi olarak açiklayacagimiz Mustafa Gülbay’in, bir anda 2 gün önce seçildigi partisini ve yönetimini umursamadan, siyasi etige de uygun olmayan bir sekilde Buldan IYI Parti ile görüsme yaptigini ve IYI Parti’nin Buldan Belediye Baskan Adayi olacagi yönünde duyumlar aldik. Çok üzüldük. Siyaset kesinlikle bu degil. Siyasette de bir adap, saygi olmasi gerekir. Bu tatsiz olayla ilgilerinken DP ilçe teskilatimizin da Mustafa Gülbay’la birlikte hareket etmeye çalistiklarina sahit olduk. Biz partimizde bu tür oyunlara, ayak oyunlarina, firildaklara karsiyiz. DP Türk siyasetinin çimentosu olan çok köklü bir partidir. Bu saygisizliga oyunlara kesinlikle göz yummayiz. Il teskilatimizin ortak karariyla DP Buldan ilçe teskilatini görevden aldik. Küçük, basit oyunlarla ilgilenenleri 24 saat sonra görevden aldik. Yerine ilçede deneyimli siyasetçi arkadaslarimizdan atama yoluyla ilçe teskilatini yeniden kuracagiz. Görevden aldigimiz ilçe teskilati da kongreden sonra 24 saat içinde görevden alinan ilçe teskilati olarak Türk siyasetinin çöplügünde yerini aldi. Takdiri Buldan halkimizin vicdanina birakiyorum” dedi

Ali Riza Karatosun ise görevden alinmalariyla ilgili yaptigi açiklamada; “Bugüne degin oldugu gibi önümüzdeki süreçte de Demokrat Partinin memlekete hizmet etmesi ve eser kazandirmasi anlaminda Buldan Belediye Baskan adayi olarak, IYI Parti Buldan Ilçe teskilati ile görüsmelerimizde ortak aday olarak önceki dönem Belediye Baskanligi görevini basariyla yapan Mustafa Gülbay’i göstermek istedigimizi Demokrat Parti Denizli Il Baskanligina bildirdik. Ancak Il Baskanligi ile yaptigimiz görüsmede bunu kabul etmediklerini ve bize istifa etmemiz gerektigi söylendi. Bizler de istifa etmeyecegimizi, kendilerinin yönetim kurulumuzu görevden almalarini belirttik. Yasanan bu gelismeler sonucunda sahsim ve DP Buldan Ilçe yönetimi görevden alindi. Bizler Buldan’imizin yeniden güzel hizmetler görmesi için Mustafa Gülbay’in yaninda oldugumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA