Genel Baskan Degirmenci Açiklamasi 'MESS Kapsamindaki Isyerlerimizde Grev Karari Aldik'

Özçelik-Is Sendikasi Genel Baskani Yunus Degirmenci, binlerce metal isçisi adina Metal Sanayicileri Isverenleri Sendikasi (MESS) ile yürütülen Grup Toplu Is Sözlesmesine iliskin bugüne kadar yaptiklari tüm görüsmelerde anlasma saglanamadigini, bu kapsamda grev karari aldiklarini açikladi.

Genel Baskan Degirmenci Açiklamasi 'MESS Kapsamindaki Isyerlerimizde Grev Karari Aldik'
Konuyla ilgili yazili bir basin açiklamasi yapan Genel Baskan Yunus Degirmenci, “Binlerce üyemizin hakli talep ve beklentilerinin karsilanmasi adina 26 Eylül 2023 tarihinde, isveren sendikasi MESS ile yeni dönem toplu is sözlesmesi için masaya oturduk. Bu sürecin masa basinda, üyelerimizin huzur ve mutluluguna katki saglayacak ve isyerlerimizde is barisini saglam temeller üzerine oturtacak sekilde görüsmelerimizi yürüttük. Ne yazik ki, tüm iyi niyetli çabalarimiza ragmen MESS, günümüz agir geçim kosullarini göz ardi ederek, üyelerimizin talep ve beklentilerine kulak tikayarak, ayni hassasiyeti göstermemistir.” diyerek aldiklari grev kararinin hakliligina vurgu yapti.

Son olarak 13 Ocak 2024 tarihinde MESS yetkilileri ile Özçelik-Is müzakere heyetinin bir araya geldigini ve burada da anlasma saglanamadigini kaydeden Degirmenci, “Son ana kadar üyelerimiz adina MESS’in beklentilerimizi karsilayan bir teklifle karsimiza çikacagini umut etmistik. Bugün geldigimiz noktada MESS, üyelerimizi çaresizlik çukuruna atmis, hayat pahaliligina karsi çalisanlarini yalniz birakmis, bizleri tezgah baslarindan sahaya inmeye zorlamistir. Sonuçlari ne olursa olsun, üyelerimizin ve ailelerinin yüzünü güldürmek için dün nasil masada mücadele verdiysek, bugün ve yarin da sahada mücadelemizi kararli bir sekilde sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.

“Cevabimizi sahada vermeye basliyoruz”

“Hayat pahaliligi ve zorlu geçim kosullari ortadayken kimse bizden geri adim atmamizi veya herhangi bir taviz vermemizi beklemesin” diyen Degirmenci, “Üretimden gelen gücümüzü görmezden gelen, biz emekçiler olmasa da üretim yürürmüs gibi bir algiyla süreci yürüten, kendi isçisine insan gibi yasamayi çok görenlere bundan sonra cevabimizi sahada vermeye basliyoruz. Almis oldugumuz grev kararimiz, MESS Grup Toplu Is Sözlesmesini kapsayan isyerlerimizde alinteri akitan üyelerimiz basta olmak üzere isyerlerimize, sendikamiza ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum. Üyelerimizin talep ve beklentileri karsilanana kadar saha da da azim ve kararlilikla mücadelemizi sürdürmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA