Erzincan Jandarma 2023 Çalisma Faaliyetini Açikladi

Erzincan Il Jandarma Komutanligi asayis ekiplerince; 01 Ocak-31 Aralik 2023 tarihleri arasinda jandarma sorumluluk bölgesinde icra edilen denetim, egitim ve müdahale edilen asayis olaylarina yönelik veriler açiklandi.

Erzincan Jandarma 2023 Çalisma Faaliyetini Açikladi
Verilere göre su bilgiler verildi:

Jandarmasi sorumluluk bölgesinde; 2023 yilinda bin 154 asayis olayi meydana gelmis ve olaylara karisan bin 576 sahis hakkinda adli islem yapilmis olup, meydana gelen olaylarin yüzde 97’si aydinlatilmistir.

2023 yilinda meydana gelen asayis olaylarinin yüzde 5’i hirsizlik olaylaridir. Suçlarin önlenmesi maksadiyla 58 bin 51 önleyici kolluk devriyesi icra edilerek, alinan tedbirler sayesinde hirsizlik olaylarinda 2022 yilina göre yüzde 51 oraninda düsüs saglanmistir.

Icra edilen uygulamalarda; 2023 yilinda 2.176,237 sahis ile 171.603 aracin sorgulamasi yapilarak, 2.047 aranan sahis ile 38 araç yakalanmis ve kayip olarak aranan 52 sahis bulunmustur.

Ayrica 2023 yili içerisinde asayis olaylarina iliskin olarak vatandaslara yönelik bilgilendirme faaliyetleri kapsaminda;

Suda Bogulma Olaylari, Dügünlerde ve Asker Ugurlamalarinda Silahla Ates Etme ve Dolandiricilik olaylarinin önlenmesi maksadiyla 21.136 vatandasa kisa mesaj ile cep telefonlarina bilgilendirilme mesaji gönderilmistir.

Bayram, dügün, nisan, asker ugurlamasi ve spor müsabakasi gibi organizasyon/etkinlikler öncesi, esnasi ve sonrasinda silahla rastgele ates açilmasinin önlenmesi amaciyla hazirlanan 2.306 adet brosür vatandaslarin yogun olarak bulunabilecegi yerlere asilmistir.

Ergan Dagi Kis Sporlari ve Doga Turizm Merkezini kis sezonunda 120.000 kisinin ziyaret etmesi ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafindan ulusal çapta yarismalar düzenlenmesi nedeniyle, yasanan yogun ilgi dolayisiyla kayak merkezinde vatandaslarin ve yarismacilarin, yogun sisli ve kar yagisli havalarda mevcut pistlerin disina çikmalari sonucunda meydana gelebilecek yaralanma ve kaybolma olaylarinda vatandaslarin kurtarilmasi ve bulunmasi maksadiyla kayak merkezinin çesitli yerlerine Erzincan Valiligi Il Özel Idaresi imkanlariyla 11 adet “Acil Çagri Butonu” sisteminin kurulmasi saglanmistir.

Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Timi tarafindan; 372 güvenlik korucusuna Hayvan Durum Izleme (HAYDI) uygulamasinin tanitilmasi, çevre bilinci ve 4915 sayili Kara Avciligi Kanunu konularinda, ilk ve orta ögretim okullarinda toplam (495) ögrenciye “hayvan sevgisini asilamak, hassasiyeti artirmak ve hayvan haklari” konusunda egitim faaliyeti icra edilmistir.

Aile Içi Siddetle Mücadele ve Çocuk Kisim Amirligi tarafindan; Içisleri Bakanligi tarafindan baslatilan; Aile Içi ve Kadina Yönelik Siddet Destek Hatti (KADES) hakkinda toplam (4.450) kadin vatandasimiza bilgilendirme faaliyeti icra edilerek, (2.819) adet bilgilendirme brosürü dagitilmistir.

Aile Içi Siddetle Mücadelede kapsaminda, toplam (6.696) erkek vatandasimiza egitim faaliyeti düzenlenmistir.

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi ögrencilerine 25 Kasim Kadina Yönelik Siddetle Uluslararasi Mücadele Günü kapsaminda Aile Içi ve Kadina Yönelik Siddetle Mücadelede farkindalik olusturmak maksadiyla; “Kadina El Kalkamaz” mottosuyla ilgili bilgilendirme, yasanacak olaylarda olumsuzluklarin azaltilmasi ve toplumsal farkindaligin artirilmasi maksadiyla 6284 Sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkinda bilgilendirme egitimi verilmistir.

Erzincan Il Jandarma Komutanligi sorumluluk bölgesinde Alzheimer hastasi, zihinsel engelli vatandaslar ile küçük yasta çocuklarin çesitli sebeplerle evlerinden ayrilarak kaybolmalari durumunda, kayip sahislarin yerinin konum olarak tespit edilerek en kisa sürede bulunmasi maksadiyla “Akilli Saat Projesi” baslatilmis olup; Erzincan Valiligi ve Ilçe Kaymakamliklari tarafindan temin edilen söz konusu akilli saatler, Erzincan Il Jandarma Komutanligi koordinesinde, Jandarma sorumluluk sahasinda yasayan [Merkez (3), Üzümlü (1), Refahiye (5), Iliç (3), Kemaliye (2), Tercan (4)] ihtiyaç sahibi (18) vatandasimiza teslim edilmistir.

Vatandaslarimizin huzur içerisinde yasamalari için mevcut huzur ve güven ortaminin devaminin saglanmasi amaciyla her türlü tedbir alinmaya devam edilecektir.
Kaynak: İHA