Diyarbakir'da 250 Okula Spor Malzemesi Destegi

Diyarbakir Valiligi, genç ve çocuklarin spor becerilerini desteklemek ve spora olan ilgiyi arttirmak amaciyla kentteki 250 okula spor malzemesi destegi sundu.

Diyarbakir'da 250 Okula Spor Malzemesi Destegi
Il Milli Egitim Müdürlügünce merkez Kayapinar ilçesinde Talaytepe Spor Merkezi’nde düzenlenen program, ögretmen, okul müdürleri ve ögrencilerin de katilimiyla gerçeklesti. Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan malzeme dagitim töreninde konusan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su, çocuk ve gençlerin spor becerilerinin gelismesi için ellerindeki tüm imkanlari seferber ettiklerini söyledi.



2023 yilinda 32 bin çocuk ve genci belediyeye ait spor tesisinde sporla bulusturduklarini ifade eden Vali Su, “Biz, hem valilik hem Büyüksehir Belediyesi olarak çocuklarimizin, gençlerimizin güzel yetismesi için her türlü imkani seferber ediyoruz. Hem egitim ögretim alaninda ögrencilerin basarili olmasi için imkanlarimizi seferber ediyoruz, hem de saglikli birey olmak için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Egitimle ilgili Büyüksehir Belediyesi olarak bu sene 15 bin yavrumuzu üniversite ve liselere hazirlik kurslarina ücretsiz tabi tuttuk. Spor alanindaysa ilimiz genelinde hem Büyüksehir Belediyesi olarak hem de valilik olarak birçok imkani çocuklarimizin hizmetine sunduk. Sunmaya da devam ediyoruz. 2023 yilinda çocuklarimizdan spor yapmak isteyen 32 bin yavrumuzu Büyüksehir Belediyemizin spor tesislerinde sporla bulusturduk. 2022’de ise 22 bin yavrumuzu bulusturmustuk. Insallah bu sene daha da arttiracagiz. Diyarbakir’da 250 okulumuza Allah izin verirse spor malzemelerimizi dagitacagiz” dedi.

Son iki yilda kent genelinde 1 milyar liradan fazla yatirimi spor tesislerine gerçeklestirdiklerini dile getiren Su, “Ilimiz genelinde 1 milyar liradan fazla yatirimi spor tesislerine son iki yilda gerçeklestirdik. Inaniyorum ki bütün bu hizmetlerle beraber çocuklarimiz hem saglik yönünden kendilerini daha iyi hissedecek, hem de saglikli bireyler olarak derslerinde de egitim ögretimde mutlaka basarili olacak” diye konustu.

Programda konusan Il Milli Egitim Müdürü Murat Küçükali ise sunlari kaydetti:

“Diyarbakir Valimiz Ali Ihsan Su, yapacagimiz her çalismamizda bizlere her türlü destegi sunuyor. Bizi yüreklendiriyor. Ögrencilerimize, spor malzemelerini saglikli günlerde kullanmalarini diliyorum. Tatil geliyor, herkese hayirli tatiller diliyorum.”
Kaynak: İHA