Dilek Kutusunu Açan Imam Hayrete Düstü

Tokat’ta bir vatandas Tasliçiftlik Fatih Cami dilek ve istek kutusuna bir not birakti. Notu okuyan imam Mustafa Çakirtas gördügü manzara karsisinda hayrete düstü.

Dilek Kutusunu Açan Imam Hayrete Düstü


3 yildir Tokat Tasliçiftlik Fatih Camiinin imamligini yapan Mustafa Çakirtas, dilek ve sikayet kutusuna birakilan notlari okumak istedi. Mektuplari tek tek inceleyen imam okudugu mektup sonrasi hayrete düstü. Dilek kutusunu kontrol ederken kutuda bir not ve 100 lira para bulan caminin imami Mustafa Çakirtas “Hocam ben cep telefonumu caminin elektriginden sarj ettim. Lütfen bu parayi elektrik faturasinda kullanir misiniz. Hakka girmeyelim. Allaha emanet olun” yazan notu ve parayi sosyal medya hesabindan paylasti. Notu görenler duygulandi.

"Mektup bizleri duygulandirdi"

Fatih camiinde 3 yildir görev yaptigini belirten imam Mustafa Çakirtas; “Camimiz yol kenarinda oldugu için buradaki vatandaslarimizin rahat etmeleri için elimizden geldigi kadar her türlü tedbiri almaya çalisiyoruz. Vatandaslarimizin telefonlarini sarj etmesi için de prizlerimiz disarida ve açiktadir. Bununla alakali vatandaslarimiz gerektiginde kullaniyorlar. Bir vatandasin yazdigi mektup bizleri duygulandirdi. Bizlere yüzlerce mektup yaziyorlar. Bu mektuplari zamanla inceliyoruz. Sikayetler varsa degerlendiriyoruz. Bu mektupta da bir vatandasimiz cep telefonu için kullanmis oldugu sarj nedeniyle kul hakkina girmemek için buraya bir not ve 100 TL para birakmis. Paranin miktari önemli degil; ama kul hakkinin ve devlet kamu malinin hiçe sayildigi son zamanlarda bu konuya vatandaslarimizin dikkat etmesi, hala bu suurun olmasi bizleri duygulandirdi. Insallah herkes bu duyarliliga sahip olur ve kimse kul hakki yemez” dedi.

Kaynak: İHA